Nyhet

Svenska storheter ger Velvet Underground-spelning

En specialproducerad hyllningskonsert är att vänta.

Nina Persson, Ebbot Lundberg och Magnus Carlson ska stå på scen tillsammans för att hylla The Velvet Underground. Den 18 maj sker deras specialproducerade hyllningskonsert till bandet på Trädgår'n i Göteborg.

Allt började 2012 i Hagakyrkan i Göteborg där prästen Cecilia Nyholm ledde en mässa döpt till Some Kinda Love och hon hade valt Velvet Undergrounds musik som inramning. Efter det anordnades en slutsåld sommarkonsert på Pustervik och drygt ett år senare presenterades konserten A Tribute To Velvet Underground på Stockholms Kulturfestival med Nina Persson som Nico, Jenny Paléns skräddarsydda videobackdrop som fond och en egen polaroidfotostudio mitt i publikhavet.

Nu är det åter dags för en hyllning på Trädgår'n i Göteborg. Turnén kommer dra vidare genom Tyskland till Darmstadt, München, Berlin och Hamburg.


Tillsammans med Nina Persson, Ebbot Lundberg och Magnus Carlson finns musikerna Gunnar Frick, Tommy Sahlin, Sara Edvardsson Ehrnborg och Johan Håkansson samt konstnärinnan Jenny Palén som skapat en videobackdrop.

Här är ett Youtubeklipp från konserten A Tribute To Velvet Underground den 14 augusti 2013 med Ebbot Lundberg:


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE