Nyhet

Apple-tjänst billigare än Spotify?

Nu läcker det mer information om Apples kommande streaming-tjänst.

I förra veckan kom nyheten om att Apple försöker konkurrera ut Spotify och YouTube. Detta genom att att försöka få de stora skivbolagen att inte förnya sina avtal med tjänsterna, speciellt delen som är gratis. På så sätt tvingas användarna välja om de ska börja betala för tjänsterna och då få tillgång till musik, eller om de ska byta tjänst.

Det är där Apples nya tjänst kommer in i bilden. Den ska nämligen vara billigare än Spotify; ca 70 kronor i månaden jämfört med 99 kronor. Dessutom ska den erbjuda en gratis testperiod på en till tre månader. Det läcker nu Recode som även kommer med information om att den nya musiktjänsten ska ha en funktion som kan jämföras med Soundcloud. Det vill säga erbjuda ett urval av låtar utan kostnad. Vidare skriver man att Apples nya musiktjänst kommer innebära en ny version av Itunes Radio, där musiken ska mixas av namnkunniga DJ:s istället för datorer. 

Förhandlingarna med de stora skivbolagen sägs fortfarande pågå. Ändå förväntas Apple fortfarande lansera sin nya musiktjänst nästa månad. 


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SEASTE MUSIKNYTT

ANNONCE