Nyhet

LISTA: 9 grupper döpta efter kända låtar

Lyssna på spåren som inspirerade till namnen.

Den brittiska musiktidningen NME har sammanställt en lista över flera band som inspirerades av andras musik när det kom till valet av bandnamn. Vi listar bara en del av originallistan plus låtarna som påverkade stort.

Noel Gallagher's High Flying Birds
Noel Gallagher döpte bandet han har med sig i sitt soloprojekt efter låten High Flying Bird av Jefferson Airplane.


The Kooks
Bandet från East Sussex bildades 2004 och sångaren Luke Pritchard, ett fan till David Bowie, kände för att lägga till prefixet The på låten Kooks som är med på David Bowies platta Hunky Dory.

Radiohead
Namnet plockade Thom Yorke och kollegerna från låten Radio Head från Talking Heads platta True Stories från 1986.

These New Puritans
The Fall är ett av de mest influerande banden som fortfarande är aktiva och dess låt New Puritan förvandlades till These New Puritans.Judas Priest
Heavy metal-giganterna som i sommar intar Sölvesborg och Sweden Rock hämtade sitt bandnamn från vad som kan verka överraskande. Nämligen Bob Dylan. Namnet har metalgrabbarna tagit från låten The Ballad Of Frankie Lee And Judas Priest.

 

The Rolling Stones
Mick Jagger och gänget var helt besatta av en viss Muddy Waters och beslöt sig för att sno bandnamnet från hans låt Rollin' Stone. Enligt NME var just det inte det enda som bandet snodde från bluesgurun ...

 

Death Cab For Cutie
Kultbandet The Bonzo Dog Band var aktiva under 60-talet och skrev en låt med namnet Death Cab For Cutie, och då flera årtionden senare fick ett visst band ett namn.


 


Dum Dum Girls
New York-punkarna i Dum Dum Girls valde sitt bandnamn efter Iggy Pops låt Dum Dum Boys och eftersom bandet består av bara kvinnor valde de att byta ut Boys mot Girls. Enligt NME så finns det även ett band som heter Dum Dum Boys.

Lady Gaga
Lady Gaga döpte sig efter låten Radio Gaga av Queen, hon kunde inte kalla sig själv för Radio Gaga eftersom hon inte är en radio.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE