Nyhet

Se de 9 bästa svenska akterna på Letterman

Programledaren tar farväl efter 33 år som värd.

Under 33 år har David Letterman agerat programledare för programmen Late Night With David Letterman och Late Show With David Letterman. Under gårdagen skrev GAFFA om tio av de bästa musikaliska framträdandena under programmens gång. Nu är det dags att lista de nio svenska bästa framträdandena som ägde rum på Ed Sullivan Theatre i New York.

Soundtrack Of Our Lives – Sister Surround
2002 var det dags för Soundtrack Of Our Lives att ställa sig på scenen i New York. Paul Shaffer hade lite problem med namnet på låten och ska ha kallat den för Sister The Surround. Se hela gänget med Ebbot Lundberg i spetsen i amerikansk TV.

 

Lykke Li – Silent My Song
17 november 2011 var det dags för Lykke Li att äntra David Lettermans scen och det med systrarna i First Aid Kit som bakgrundssångare. Ett fantastiskt fint framträdande.

First Aid Kit – Emmylou 2013
Systrarnas gör ett helt otroligt framträdande 2013, två år efter de agerade bakgrundssångerskor till Lykke Li.

 

The Sounds – Seven Days A Week
Det här klippet lades upp på Youtube i november 2008 och Maja Ivarsson är så fantastik som hon bara kan vara. Klättrar upp på högtalare och bara är grym.

p>

The Hives – Walk Idiot Walk
2004 var det dags för The Hives att ta sitt pick och pack och resa till New York och Ed Sullivan Theatre för att besöka David Letterman. Efter sista ackordet i låten Walk Idiot Walk reser sig programledaren upp och applåderar och utbrister i ett "that's fantastic!".

Robyn – Dancing On My Own 
Sällan har ett framträdande på Letterman varit så pass snyggt och passionerat som när Robyn intog scenen 2010.

Mapei – Don't Wait
Sångerskans debut i amerikansk TV och det gjorde hon underbart bra med låten Don't Wait från skivan Hey Hey förra året. Trots att Mapei står nästan själv på scenen märks det knappt, hon tar för sig och det gör hon fantastiskt.

p>

 

Icona Pop – All Night
I september 2013 var det dags för duon Icona Pop att gästa det kända programmet och det gjordes med bravur. Med låten All Night bjöd de upp till dans i teatern. David Letterman förstår inte hur de kan göra det de gör och han är uppriktigt stolt över att ha med duon i programmet.

Robyn & Teddybears – Cobrastyle
Robyn har gästat den kända programledaren vid ett par tillfällen, den här gången var sångerskan inte där ensam, utan hade med sig Teddybears. David Letterman skämtar med Teddybears och menar på att de var med i programmet Man Vs Wild.

David Letterman har genom åren också besökts av svenska akter som Tove Lo (var där tidigare i år), The Cardigans (spelade genombrottslåten Lovefool) och Eagle Eye Cherry (spelade den klassiska Save Tonight.)

p>

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE