Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Atlas Losing Grip – Kings And Fools

''Inte så jäkla pjåkigt om ni frågar oss!''

Atlas Losing Grips senaste album Currents tog kritikerkåren med storm och har resulterat i ett flitigt turnerande i Europa under våren. Nu är punk- och heavy metal-kvintetten redo att premiärvisa sin musikvideo till låten Kings And Fools hos oss på GAFFA.se. Vi passade samtidigt på att ställa lite frågor om låtval och hur musikvideon tog form.

– Currents är en platta med många olika vibbar och när vi diskuterade vilken låt vi skulle göra första videon till så var vi överens om att ta ett smått udda spår. Det blev Kings And Fools. Spåret är ett av de tempomässigt lugnaste på plattan – utan att bli en ballad, och har har ett rätt storslaget parti mot slutet av låten, säger bandet till GAFFA.

Det var trummisen Julian (Guedj) som fick idén om att rigga upp gruppens backline i en lokal och bara spela låten som att de gjorde ett vanligt rep.

– När vi scoutade locations fastnade vi för Jens Nordströms fotostudio nära Möllan i Malmö. Jens har även regisserat och klippt videon tillsammans med sin kollega Karsten och är samma Jens som har plåtat våra promobilder de senaste åren. Jens är ett fullblodsproffs och fattar alltid vad vi vill åt – nästan innan vi ens kläckt idé.

Bandet riggade upp i en ring runt kameran, som satt på en kran som snurrade runt och filmade när de körde låten. 

– Vi blandade det videomaterialet med lite vattenrelaterat foto som Jens ordnade och så blev det den första musikvideon från vår senaste platta.

Redan nu planerar Atlas Losing Grip nästa videoinspelning.

– Det är jävligt roligt med musikvideor för man kan liksom presentera låten fast för ett extra sinne liksom. Man kan förstärka de känslor som musiken förmedlar, det man vill att folk ska se när de hör den. Egentligen skulle man kanske köra en pickup-truck nerför highway 50 i Nevada, helt oklippt, kanske i slowmotion, med tumbleweed och sånt, men det fick bli den här videon, inte så jäkla pjåkigt om ni frågar oss!

Musikvideon är inspelad och regisserad av Jens Nordström.

Atlas Losing Grip är bland annat spelklara för Bråvalla Festival, Siestafestivalen och Getaway Rock Festival i sommar. 

p>

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE