Nyhet

7 anledningar att inspireras av Nicki Minaj

Ladda upp med lite Girl Power inför morgondagens konsert.

Imorgon uppträder Nicki Minaj i Globen i Stockholm. GAFFA listar anledningar att inspireras av ikonen Nicki Minaj för att ladda upp inför morgondagen:

1. Från inget till allt
Nicki Minaj föddes år 1982 i Trinidad och spenderade hennes första år tillsammans med sin mormor, då hennes mamma och pappa flyttade till USA för att hitta jobb. När hon som femåring fick komma till New York och bo med sina föräldrar i Queens så var det ingen dans på rosor. Hennes pappa var fast i alkohol och drogmissbruk och tog pengar från sin familj för att kunna betala för sitt missbruk medan hennes mamma jobbade hårt för att kunna försörja Nicki och hennes bror. Nicki har berättat att hon flydde in i böckernas värld – där familjer hade stora fina hus och saker – så ville hon också ha det och hon skulle slita för att nå den drömmen.

2. Like a boss
Nicki Minajs riktiga namn är Onika Tanya Maraj, men hennes första producent övertalade henne efter mycket om och men att byta namn till Nicki Minaj. Stjärnan har erkänt till bland annat The Guardian att hon hatade det. Hon pratar ofta om de producenter och män som hon mötte i början av sin karriär som trodde att de kunde bossa runt med henne och bestämma vad hon skulle göra. Det är förmodligen en stor förklaring till den starka bossiga attityd som superstjärnan visar upp idag.


Till Elle Magazine har hon sagt:
"Mitt råd till kvinnor överallt: även om du har ett nio-till-fem-jobb, är att behandla dig själv som en boss. Inte vara arrogant, men vara säker på vad du vill och inte låta människor att bestämma saker åt dig utan din vetskap. Du vill att alla ska veta att "Okej, jag kan inte spela spel med henne. Jag ska behandla den här kvinnan rätt."

3. Pratar om orättvisorna
I en MTV-dokumentär från 2013 har Nicki Minaj berättat att hon vill bli den första kvinnliga rapparen att ha ett eget musikimperium. "I don't know why women haven't done it before – I just know that I want to be the first." Minaj är inte rädd för att upplysa om de orättvisor som finns mellan könen inom musikbranschen. I samma intervju har hon även sagt att när hon är bestämd så framstår hon som en bitch. Medan när till exempel Lil Wayne sätter folk på plats så är han en boss. "There's a difference in being a boss or a bitch, in being a man or a woman."


4. She's a business
Inte många namn klingar "business" som namnet Nicki Minaj. En kvinna som kämpat sig till toppen i den mansdominerade hiphopbranschen. Men det är inte slumpen som gjort att hon tagit sig ända hit. Hon har satt upp mål och slitit för att nå dem. Något som vi alla kan lära oss något av.

I en intervju med The Guardian har Minaj sagt:
"Allt jag gör, gör jag med affärstänk. Om man inte är klok så kommer den här branschen att äta en levande. Många ser det som en stor fest. Men när festen är slut – vad ska du göra då?"

Det finns alltså en massa tankar bakom hitlåtarna som Anaconda och hennes twerkande musikvideos. Kanske är det just det som behövs för att slå sig fram och kunna mäta sig med de tuffa männen i branschen?

5. En bra förebild
Nicki Minaj är faktiskt en bra förebild som värnar om sina unga fans. Förutom de faktum att hon kämpat sig fram så finns sådana anledningar som att hon släpper rena versioner av sina låtar utan svordomar och har sagt att de är de enda versionerna hennes yngre släktingar får lyssna på. Dessutom uppmanar hon alltid sina fans till att stanna kvar i skolan. När hon träffade ett av sina större fans under The Ellen Show så sa hon "Jag vill att du ska stanna i skolan okej? Sätt dina böcker först och musiken sen." Hon har även upprepade gånger sagt att musiken är en bransch och att man måste vara smart för att kunna slå sig fram. Alltså behöver man en utbildning.

6. Drar nytta av sina talanger
När Minaj gick i high school så var skådespeleriet det hon studerade och hennes stora passion. Frågan man kan ställa sig är om inte det är vad hon egentligen sysslar med nu också – ett skådespel som rapparen och popstjärnan Nicki Minaj som går ut på att nå dit hon vill.

Till Elle Magazine har hon sagt:
"Mitt mål i början var att kunna köpa ett hus till min mamma. Nu inser jag att om jag verkligen fokuserar och blir en nyckelspelare i den här branschen så kan jag bygga ett imperium. Jag tänker ett arv som jag kan vara stolt över och välstånd som mina barnbarn kan använda för att gå på college. Så världsherravälde – för att kunna försörja min familj – är absolut mitt mål."


7. Inte bara rumpor
Om ni tror att Minaj bara skriver och rappar om rumpor så är det inte fallet. Nicki Minaj har sagt till MTV att Anaconda - som du till en början kan tro bara handlar om rumpor - handlar om att vara nöjd med sin kropp och äga den. "I got a big fat ass," konstaterar sångaren i låten.
Hon rappar även om väldigt personliga saker, till exempel i singeln All Things Go:


Slutligen, här är 8 minuter Girl Power-citat med Nicki Minaj. Låt er inspireras av hennes imperium imorgon!


ANNONCE