Nyhet

9 saker du inte visste om Katy Perry

Det finns något som bara den Sverigeaktuella stjärnan och Michael Jackson delar – se vad här.

Imorgon står Katy Perry i Globen – GAFFA laddar upp med nio fakta som du kanske inte visste om popstjärnan!

1. Katy Perrys riktiga namn är egentligen Katy Hudson, men hon ändrade sitt namn för att inte misstas för att vara Kate Hudson. Perry är Katys mammas barndomsnamn. Hennes allra första album släpptes år 2001 under namnet Katy Hudson, och var ett kristet pop-album. Här uppträder hon som Katy Hudson år 2002 med Search Me:


2. Hon och Michael Jackson är de enda artisterna som har haft fem "number 1 hits" från samma album, enligt Billboard. Det är Michael Jacksons Bad och Katy Perrys Teenage Dream som innehållit hela fem hits. 

3. Katy Perry växte upp i en strikt kristen familj och var inte ens tillåten att titta på Smurfarna eller läsa Harry Potter. Ironiskt nog så var Katy Perrys filmdebut som Smurfan i den animerade filmen Smurfarna år 2011. Från början sysslade Katy Perry med gospel och sjöng i församlingen där hon bodde. Hon har även studerat italiensk opera.

4. Hon lämnade sitt hem när hon var 17 år för att börja jobba på musikkarriären. Men det album som hon började jobba på då med Island Def Jam Records har aldrig "sett dagens ljus".  Istället blev One Of The Boys hennes första album som Katy Perry år 2008 och innehöll bland annat superhitten I Kissed A Girl:5. Hitmakaren har skrivit låtar till Kelly Clarkson, Iggy Azalea, Selena Gomez och Ashely Tisdale. Den mest kända låten är nog den senaste – Black Widow:

6. Hon har åtta tatueringar. Bland annat två som symboliserar hennes första album One Of The Boys och andra albumet Teenage Dream. Här är hennes senaste tatuering som hon gjorde efter sitt uppträdande under Super Bowl 2015: 


7. Om popsångaren har ett beroende – så är det ett vitaminberoende. Katy Perry har sagt att hon tar 26 stycken vitaminer om dagen. Men det verkar funka för henne. Hon borstar också sina tänder upp mot sex gånger per dag. 

8. Hon är en UNICEF-ambassadör och jobbar med olika bröstcancer –insatser, förespråkar djurens rättigheter, är en öppen HBTQ-aktivist samt har jobbat med att öka medvetenheten kring HIV/AIDS. Hon har hyllats av The Trevor Project för sitt arbete med HBTQ-frågor. 

9. Slutligen så har Katy Perry har flest följare på twitter med nästan 67 miljoner följare. Efter henne kommer Justin Bieber och Barack Obama.


En sak är säker: Gör dig redo för en pop-konsert utan dess like!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE