Nyhet

''Jag åker inte till Jocke Berg för att lära mig skriva låtar''

Ida Redig om samarbetet med Kent-frontaren – hör låten här.

Ida Redig är hyperaktuell med singeln Ghost, en låt hon gjorde tillsammans med Kent-frontaren Jocke Berg.

Hur kom du i kontakt med honom?

– Vi kom i en ganska naturlig kontakt med varandra då jag fick en förfrågan om att vara med och köra under deras turné förra året. Under turnén så snackade vi en del och det resulterade i olika samarbeten med grabbarna från Kent, en av dem var Jocke. De andra är Martin Sköld och Sami Sirviö. Jag gillar inte att snacka heller, alltså typ "hej, ska vi skriva en låt" och sedan låta det rinna ut i sanden. Jag gillar verkstaden, jobbet, get shit done.


Hur såg ert samarbete ut?

– Vi satt i Stockholm och arbetade, vi hade rätt högt tempo på arbetet och bollade idéer, det fina med arbetet är att vi har skapat verket tillsammans, lika mycket var, vi gjorde en förproduktion tillsammans i Stockholm, sedan tog jag den till min egen studio och producerade den och slutförde låten.

Fick han dig att jobba på ett annat sätt?


– Nej, men det är inget jag behöver heller, jag åker inte till Jocke Berg för att lära mig skriva låtar.

Vad tar du med dig av samarbetet?

– Man tar alltid med sig nya arbetsrelationer och vänskap kring det. Eftersom jag producerade färdigt låten själv i min egen studio så var det väl en del tekniska saker som man fick komplettera med då det inte alltid finns samma typ av pluggar och ljud, men det löste sig.


Hur ser planerna ut i framtiden, vad är på gång?

– Det är ett späckat år med mycket musik, jag har planerat att släppa 4 EP:s var och en med sitt egna karaktäristiska sound under året. Först ut är I Will Fight That Man, I Will Fight Anyone. Som handlar om att det finns vara en vinnare oavsett vad. Ta Grammis till exempel, det finns bara Årets Album, inte Årets Kvinnliga Album eller Årets Manliga. En hård väg och vi alla som tävlar om det, män som kvinnor är ute efter samma pris, men jag har stora planer och hoppas på en bra livescen i sommar. Jag lever efter mottot att vill ni ha en bra låt i en genre av Ida Redig eller tio bra låtar av artisten Ida Redig oavsett genre, jag är ju en artist, jag är inte en genre.

Hör Ghost här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE