Nyhet

Svensk festival ställs in

Blev största festivalen – nu blir det inget av.

Festivalen Sthlm Fields som gjorde stor succé förra året med nästan 52 000 besökare läggs nu ner. Festivalen ägde rum i maj förra året på Gärdet i Stockholm. Det har varit tuffare för Live Nation att hitta band som matchar de band som spelade på festivalen förra året då liknande namn redan är klara för andra Sverige-spelningar.

– Sthlm Fields i den form den hade förra året tar en paus 2015. Sthlm Fields på Gärdet kommer vi göra när vi har en artistuppställning vi tycker krävs för en sådan festival, säger Kristofer Åkesson på Live Nation till Aftonbladet.

Med band som Metallica, Slayer och Danzing lockade festivalen så pass många besökare att festivalen blev en av Sveriges största, men nu ser framtiden osäker ut. Siffran 52 000 gjorde att Sthlm Fields var Sveriges allra största festival, tills Bråvalla några månader efter knep platsen.


– Det är inte omöjligt att festivalen kommer att ske igen.

Festivalen med hårdrocksinriktningen var en satsning från Stockholms kommun och Live Nation. Enligt det dåvarande finansborgarrådet Sten Nordin (M) skulle det fungera som en arvtagare till den inte längre existerade Vattenfestivalen, skriver Svt.

Live Nation har beslutat att de ska anordna en musikfest i samband med AC/DCs konsert på Friends Arena den 19 juli. Arrangören kan ännu inte uppge vilka artister som är bokade.


– Så snart alla detaljer är klara kommer vi gå ut med mer information, säger Kristofer Åkesson till Aftonbladet.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE