Nyhet

Amason-Amanda släpper egen fullängdare

''Jag har liksom känt det som om jag famlat runt rätt rejält ett tag''.

26 februari släpper Amanda Bergman sitt första soloalbum: Docks.

– Textmässigt handlar skivan mycket om relationer och alla dess nycker. Den kretsar också kring någon slags skräckblandad fascination jag har för berg- och dalbanan mellan total ofullkomlighet och de gyllene ögonblicken när man lyckas bete sig bra, säger hon.

Amanda Bergman är förmodligen mest känd som frontman i det hyllade bandet Amason, där hon både skriver musik, sköter pianot och sjunger, men hon har varit aktiv som soloartist i flera år. Däribland under pseudonymerna Hajen och Idiot Wind. 2010 släppte hon sin första EP och turnerade världen över, bland annat som öppningsakt för First Aid Kit och Tallest Man On Earth. Det har varit många olika projekt, under årens gång.


– Jag har väntat i ganska många år på att hitta något som känns som en startpunkt. Både musikaliskt och yrkesmässigt. Jag har liksom känt det som om jag famlat runt rätt rejält ett tag. Den här skivan känns som en brytpunkt, en referenspunkt, en utgångspunkt och en katalysator för att fortsätta vidare och göra mer musik, säger hon.

Amanda är sannerligen lite överallt. Tidigare i år släppte Amason sitt debutalbum Sky City och senare Flygplatsen EP – med låtar på svenska. Under hösten har hon gjort framträdande tillsammans med Seinabo Sey och Maja Francis, och de träffas på scen igen 13 december för en julkonsert med First Aid Kit.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE