Nyhet

De leder Musikhjälpen i år

''På ett sätt har en liten bit av mig aldrig lämnat buren''.

Det blir Gina Derawi, Linnea Henriksson och Kodjo Akalor som leder Musikhjälpen 2015.

– Det känns extremt kul att vara tillbaka till buren. Detta är ett av de få program som kombinerar musik, medvetenhet och engagemang, säger Gina Derawi.

Sist Gina var med var 2012. Linnea Henriksson progamleder för andra året i rad och har tidigare hjälpt till med insamlingar och själv uppträtt i glasburen.

– Jag totalknockades av svenska folkets otroliga engagemang och det är svårt att beskriva hur mäktigt det var att förstå att vi på riktigt gjorde skillnad där, tillsammans. På ett sätt har en liten bit av mig aldrig lämnat buren och jag är väldigt glad över att få äntra den igen, med ett tema mitt hjärta bankar hårt för, säger hon

Som GAFFA tidigare rapporterat ska insamlingen i år gå till klimatrelaterade katastrofer. Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. Det är inte bara krig och väpnade konflikter som är orsaken, de senaste fem åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer såsom torka, översvämningar och kraftiga skyfall.

Att Kodjo Akolor sitter med tordes knappast komma som någon överraskning. Han är veteran vid det här laget, med sina fem år i bagaget. Årets värdstad Linköping är dock ny, även för honom.

– Jag ser fram emot att få dra igång, mer än någonsin faktiskt! Och jag hoppas att Linköpingsborna förbereder sig för fullt just nu så att de är redo att visa vilken stad som är bäst, säger han.

Musikhjälpen äger rum från 13 till 19 december i Linköping och direktsänds i P3 och SVT Play under 150 timmar. Pengarna som samlas in under veckan går oavkortat till Radiohjälpen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE