Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Future pop, new wave-post-punk och tygmärkesmetal i en salig blandning.

Unga talanger, "future pop" och tygmärkesmetal är lite av vad musikveckan har att bjuda på. Eller du kanske får alla dina musikaliska behov tillfredsställda från Så Mycket Bättre

NICOLE SABOUNÉ

För någon som slog igenom förra året är det rätt ambitiöst att redan ha hunnit producera sin andra skiva själv, på sitt egna nya skivbolag. Goth, new wave och post-punk sammanflätat är primärt vad 24-åringen från Sölvesborg sysslar med. Hon är dessutom högaktuell med nya skivan Miman som släpps 6 november – samma dag som gigget på Debaser Medis. Sammanträffande? Vem vet. 


Debaser Medis, Stockholm, fredag 6 november

PURITY RING

Duon med den självsäkra genrebeskrivningen "future pop" gör en efterlängtad comeback till Sverige. Efter en massa sidoprojekt som till exempel en remix på Lady Gagas Applause äntrar elektropopparna Debaser Medis scen i helgen, med det halvfärska albumet Anothery Eternity i ryggen. Deras senaste Sverigegig bedömdes av Fredrik Strage som extatiskt och unikt. Det återstår att se om journalistkåren får tårar i ögonen även på söndag.


Debaser Medis, Stockholm, söndag 8 november

DEATHCRUSHER TOUR – CARCASS + OBITUARY + NAPALM DEATH + VOIVOD

Nej, det är inte för kallt med jeansjacka. Inte om man har täckt den med tygmärken iallafall. Behöver man inspiration kan man säkert få en hel del från helgens och nästa veckas Deathcrusher Tour, där metallegendarerna Carcass, Obituary, Napalm Death och Voivod spelar. De gamla dödspolarna i banden förväntar sig inget mindre än helvilda moshpits i publiken. Blev du bänkad från rugbymatchen sist är det alltså ett gyllene läge att be kompisen filma. 


Trädgår'n, Göteborg, söndag 8 november

Fryshuset, Stockholm, måndag 9 november

 
Missa för bövelen inte heller: 


NEW ORDER

Annexet, Stockholm, söndag 8 november

DEPORTEES + CHRISTIAN KJELLVANDER (SOLO)

Kulturbolaget, Malmö, fredag 6 november


DE LYCKLIGA KOMPISARNA

Södra Teatern, Stockholm, fredag 6 november

SILENT WAVE


Göteborgs Stadsteater, lördag 7 november

DEATH TEAM + DJ MONEYBROTHER + UFFIE ICE

Arbis, Norrköping, lördag 7 november


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE