Nyhet

''Man vill ju inte att folk ska tro att man är ett rövhål''

INFÖR KONSERTEN: Vasas Flora Och Fauna om vad vi kan räkna med i Göteborg idag.

Idag, 2 oktober, spelar Vasas Flora Och Fauna på Folk i Göteborg. GAFFA ringde upp frontmannen Mattias Björkas och ställde några frågor inför. 

Vad kan publiken förvänta sig?

– Något intimt tror jag att de kan förvänta sig. Känsligt och fint, om det nu inte är samma sak.  


Hur förändras er musik när den framförs live?

– Det beror lite på, vi har valt att när vi framför de här låtarna live så är det bara vi tre, jag, Tina och Daniel. Vi vill ha det så effektivt som möjligt, vi vill inte ha med en massa gästmusiker som man bara släpar med utan det är vi som är ett band och det är vi som står på scen. Så det blir mer som ett band när vi är på scen än på skivan. 

Hur skapar man en god konsertupplevelse? 


– Ja, jag får väl tänka mer som en besökare då. Jag själv uppskattar när man känner att det finns någon där och att det finns någon man kan luta sig mot på scen. En verklig person som står där. Då känner jag mig trygg som lyssnare och besökare. 

Vad står på er rider?

– Jag tror att det är Luger som har en standardrider och jag tror inte att vi gjorde så mycket ändringar på den. Jag kommer inte ens ihåg vad det är på den. Men det är inget spektakulärt. Man vill ju inte att folk ska tro att man är ett rövhål. 


Vad gör ni efter en spelning?

– Nu har vi ju faktiskt inte haft så jättemånga spelningar. Men vi brukar väl sätta oss vid ett bord och ta en liten drink och diskutera. Jag trivs väldigt bra med alla medlemmar. Jag är väldigt glad att jag hittade just dem. Vi kommer väldigt bra överens och det är roligt att sitta och prata. Det behöver inte bara handla om just spelningen, utan det kan handla om allt möjligt.  

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


ANNONCE