Nyhet

6 snackisar från Hela Sverige Skramlar

Nakenchock, gul platt hund och überpedagogik. Den här galan levererade.

"Välkommen välkommen hit, vem du än är, vad du än är."

Malena Ernman och Sarah Dawn Finer hjälpte till att avrunda Hela Sverige Skramlar genom att framföra Kents Sverige. Väldigt fint och en god sammanfattning av kvällen. Globen stod med Sveriges popelit, det råder inga tvivel om det, men det som kändes mest den här kvällen var brandtalen. Här är sex ögonblick som gick rakt in i hjärtat:

Ametist och den gula platta hunden


"Engagemang gör avtryck i en människas liv." Ametist agerade ett kvitto för kvällen. Ett kvitto för att minsta lilla engagemang kan ge så mycket styrka till en person. Det handlar om ett mjukisdjur till formen av en gul platt hund. Kolla in hennes tal som fick Swish att krascha

Hans Roslings überpedagogik


"Det är liksom allvarligt, va." Hans Rosling dämpar rockstjärne-jublet för att ännu en gång berätta hur flyktingkatastrofen faktiskt ser ut och han tar Globen-lokalen till hjälp. Att ren fakta kan ge gåshud. Och vi har en ny fras att lägga på hjärnan: "Alla människor ska ha hjälp överallt."

Tomas Ledin och hitten


Linda Thomsgård bad på Twitter om fler hits och det fick hon när Tomas Ledin tog över scenen. "Vad gör du nu för tiden ..." ljuder ut och hela globen börjar koka. Säga vad man vill om Tomas Ledin men hans uppträdande var välkommet och både TV-tittaren och människorna på plats lär ha vaknat ytterligare.

När Kodjo nästan bröt ihop


Jag vet inte hur många timmar den här killen har suttit i Musikhjälpen och varit helt skärpt. Inga tårar på kinderna, inte ens i hans ögonvrår och visst har han fått gliringar för det. På Hela Sverige Skramlar tog det cirka 40 sekunder, när Kodjo tog sig och sin son som ett exempel, och allt höll på att brista. Här brast det. Det kommer att brista för dig med.

Seinabo Seys, Maja Francis och Amanda Bergmans sista dans


Tre otroliga förmågor, tre egensinniga röster förmedlar Last Days Of Dancing och tiden står liksom stilla. Den där gamla klyschan som faktiskt blev sanning i Globen en tisdagskväll.

Jesper Parneviks nakenchock


"Jag vill varna känsliga tittare", säger Fredrik Wikingsson och sedan kommer bilden som CHOCKAR HELA SVERIGE. Eller inte, men vi tar det goda med det onda liksom. 100 000 är ju ändå helt okej, då kan vi ta en nakenchock.

Kolla in Sandra Johnsons feta bildgalleri från kvällen.


Och du kan ju givetvis fortsätta bidra till insamlingen. Enklast på detta vis:

SMS: FLYKT125 (125 kr), FLYKT255 (255 kr) eller FLYKT500 (500 kr) till 72980
Swish: 123 90 01 645
Plusgiro: 90 01 64-5

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE