Nyhet

Bono: ”Vilket slags Europa vill ni ha?”

U2 på världsturné uppmärksammar flyktingkatastrofen.

I fredags inleddes Europa-delen av U2:s pågående världsturné. Under spelningen i Turin uppmärksammade bandet flyktingkatastrofen, och vädjar till Europas ledande politiker. Bono, sångare i det irländska bandet, varnar för konsekvenserna av att inte finna en lösning.

– Vi vet inte lösningen på flyktingkatastrofen i Europa och Afrika. Men vi måste jobba tillsammans för att komma på en lösning, vad det än är, säger sångaren.

På frågan om U2 kommer göra spelningar i stil med Band Aid, till förmån för flyktingarna, säger Adam Clayton, basist, till The Guardian:


– Jag tror att det är en sekundär fråga. Jag tror att vi i första hand är i en situation där vi har valt ledare som nu måste påvisa ledarskap, säger han.

Under konserten sade även bandet att det som nu händer i världen är ofattbart. Att se på nyheterna får dem att inse att vanliga människor – vi alla – verkar kapabla till sådan grym ondska, och samtidigt enorm kärlek.

– Vad vill ni ha? Ett Europa med hjärta och gränser stängda för barmhärtighet? Eller ett Europa med öppet hjärta? Frågade Bono publiken.


U2 kommer under sin världsturné även att besöka Stockholm för flera spelningar denna månad. De spelar den 16, 17, 20 och 21 september i Globen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


 

ANNONCE