Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Från dödspop till hyllad hiphop.

Här kommer GAFFAs guide till konserterna du inte får missa. Veckans spelningar bjuder på en salig blandning av väldigt bra musik.

LINDA PIRA

Denna vecka har ni äran att se hiphop-drottningen uppträda i Sveriges tredje största stad. Linda Pira har attityd och flyt som är få förunnade, och har tagit oss med storm ända sedan debuten. Nu är artisten också aktuell med EP:n Matriarken. I Malmö uppträder hon tillsammans med artisterna Stor och The Salazar Brothers. En tung uppställning musiker som bäddar för succé.


fre 11 september, Babel, Malmö

MAKTHAVERSKAN + WESTKUST

Det hyllade göteborgsbandet Makthaverskan har själva använt sig av termen "dödspop" för att beskriva sin musik. De kommer under två kvällar dela scen med shoegaze-rockarna i Westkust. Förutom att banden delar hemstad, så delar de även bandmedlemmar: Gustav Andersson och Hugo Randulv spelar i båda banden. Får inte missas!


fre 11 sep, Debaser Medis, Stockholm
lör 12 sep, Sticky Fingers, Göteborg

UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA

Det amerikansk/nya zealändska bandet hinner med att spela i två svenska städer under veckan. Unknown Mortal Orchestra har sina rötter inom det psykedeliska, och är ständigt på jakt för att utveckla och utforska sin musik. De har uppmärksammats för sin experimentella ljudbild, vilket låter lovande för en riktigt bra konsertupplevelse.


fre 11 sep, Pustervik, Göteborg

SUFJAN STEVENS

Har den gode amerikanen Sufjan gjort årets album? Det börjar faktiskt se ut som det. Att med en sån helfantastisk skiva som Carrie & Lowell färskt i minnet återigen få se denna konstnär rakt framför sig (med sina vingar?) ... det är lite för stort för att ta in. Så vi ber er bara att gå dit. Vi kan inte göra så mycket mer.


sön 13 sep, Göta Lejon, Stockholm

Fler spelningar vi vill tipsa om:

XENIA KRIISIN


lör 12 augusti, Stora Teatern, Göteborg

ARASH

fre 11 september, Liseberg, Göteborg


ECLIPSE

fre 11 september, Star Club, Gävle

PETTER


fre 11 september, Gröna Lund, Stockholm

LEON BRIDGES

lör 12 september, Debaser Medis, Stockholm


SCOTT WEILAND

lör 12 september, Debaser Strand, Stockholm

PUGH ROGEFELDT


mån 14 & tis 15 september, Musikbåten Blidösund, Stockholm

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE