Nyhet

Michael Stipe: ''Go fuck yourself''

R.E.M. ryter till mot Donald Trump efter hans musikval.

R.E.M. är minst sagt missnöjda över att Donald Trump använt sig av gruppens musik i sin pågående kampanj för de amerikanska republikanerna, rapporterar Rolling Stone.

"Go fuck yourself – era sorgliga, uppmärksamhetstagande, makthungriga små män", skrev frontmannen Michael Stipe, via basisten Mike Mills Twitter-konto.

Den här historien tar sin start i Washington, där flera motståndare till Obama hade samlats för att diskutera det nyligen genomförda kärnvapensavtalet med Iran. Ett avtal där andra länder får insyn i Irans kärnvapenprogram, i utbyte mot lättnader i sanktioner mot Iran. Ted Cruz, Sarah Palin och Glenn Beck medverkade tillsammans med Donald Trump.


När det var dags för Donald Trump att kliva ut på scenen spelades samtidigt It's The End Of The World As We Know It, med R.E.M. Förmodligen i syfte att förstärka hans åsikter om effekten av överenskommelsen med Iran.

Kort efter framträdandet skrev basist Mills på Twitter: "Personligen tror jag att den Orangea Clownen gör allt för att få uppmärksamhet. Jag hatar att ge honom det". Kort därefter skrev han också: " R.E.M:s uttalande gäller Trumps användande av vår låt. Inget annat än det!"

Bandet skrev sedan vidare att de inte tillåter att deras musik används i politiska syften. De uppmanade även till att se saker ur ett större perspektiv, och att det finns saker som spelar en större roll här. "Fokusera på det stora hela här. Låt inte ett spel för gallerierna få politikerna att distrahera oss från aktuella angelägna frågor, och den pågående presidentvalskampanjen".


Tidigare har Trump även använt sig av Neil Youngs Rockin' In The Free World i kampanjandet. En talesperson för Young sa då att Trump inte fått tillstånd att använda sig av artistens musik, och att den kanadensiske artisten stödde Bernie Sanders till presidentvalet. Trumps kampanj valde då att sluta använda Youngs musik. Det är fortfarande oklart om de även kommer sluta använda sig av R.E.M:s musik.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE