Nyhet

Därför slutar Roxette turnera

Bandet har gjort sin sista spelning.

Roxette ställer in alla sina uppkommande spelningar. Anledningen ska vara Marie Fredikssons hälsa. Enligt ett pressmeddelande är det på inrådan av sångerskans läkare som bandet nu slutar att göra liveframträdanden.

"Det har varit 30 fantastiska år! Jag känner bara lycka och glädje när jag ser tillbaka på alla spelningar runtom i världen under denna långa tid. Jag är särskilt stolt och tacksam över att ha kommit tillbaka efter min sjukdom 2009 och spelat oss ytterligare några varv runt jorden! Nu är turnerandet över för min del och jag tackar vår fantastiska publik som varit med på hela resan. Jag ser fram emot releasen av "Good Karma" som kommer i juni -  jag tycker det är ett av våra bästa album någonsin!", säger Marie Fredriksson i pressmeddelandet.

Även Per Gessle ger några sista avskedsord.


"Vem hade trott att detta lilla hobbyband från Halmstad skulle stå på stora internationella scener i 30 år! Det har varit en makalös tid som varat i princip hela vårt vuxna liv. Tack alla musiker och medarbetare längs vägen, tack alla underbara fans, alla ni som lyssnat och spejat, uppmuntrat, väntat, rest, sjungit med och skrattat och gråtit. Utan er hade inget (och jag menar INGET!) fungerat. Och ett speciellt kärleksfullt tack till den majestätiska Marie, rösternas Amazon, Gudinnan på scenen, den innerliga tolkaren av mina ödmjuka ord och toner, för det fantastiska äventyret som tog oss ända upp till bergets topp. Herre Gud, vilken fantastisk utsikt vi haft! Nu är Roxettes turnéliv över. Visst var det kul?"

I år är det 30 år sedan Roxette bildades och den 3 juni släpps Roxettes nya album Good Karma. Den sista spelningen blev i Kapstaden den 8 februari 2016.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


ANNONCE