Nyhet

Domen har fallit för Kesha

Ett riktigt bakslag för popstjärnan.

Historien om Kesha och hennes manager Dr. Luke är lång och hemsk. Nu skriver vi in ännu ett kapitel i denna infekterade händelse. Det är The Hollywood Reporter som kommer med uppgifterna att domen från New York Supreme Court (USA:s högsta domstol) har fallit, och den innebär att Kesha blir nekad på sju av sina åtta stämningspunkter mot Dr. Luke.

Målet gällde bland annat att Dr. Luke ska ha drogat och förgripit sig på artisten flertalet gånger under deras tio år långa samarbete. Kesha har därför velat bli frisläppt från sitt kontrakt med Sony Music, för att slippa arbeta med sin förövare.

Dr. Luke har bland annat blivit friad från Keshas anklagelser om att managern ska ha utsatt henne för slaveri och hatbrott. Det har heller inte gått att styrka de påstådda våldtäkterna, förutom ett fall på ett flygplan 2008 där preskriptionstiden på fem år har löpt ut.

I ett Instagram-inlägg har Kesha tidigare gått ut med att hon blev erbjuden sin frihet från Sony om hon bad om ursäkt och sa att hon aldrig blivit våldtagen av Dr. Luke.

"Jag skulle hellre låta sanningen förstöra min karriär än att ljuga för ett monster igen.", skrev Kesha då.

Nu har alltså ett definitivt besked kommit, och det ser tungt ut för popstjärnan som inte gjort någon musik sedan 2013. Beslutet går inte att överklaga, men vi kan nog vara ganska säkra på att sista ordet ännu inte är sagt i den här soppan.

Hela domen går att läsa här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE