Nyhet

För dig utan WOW-biljett – Yaki-Da levererar grymma akter

Vi har pratat med nattklubbschefen.

Den här veckan kickar, som de flesta vet om, årets upplaga av Way Out West igång. Festivalen har lyckats få ihop en väldigt stark line-up som kommer att sätta både Slottsskogen och diverse lokaler runt om i Göteborg i gung. Men trots att Way Out West har spänt sina muskler och erbjuder akter kors och tvärs genom stan, så finns det fler arrangörer som gjort likadant.

Yaki-Da, en av Göteborgs mest kända nattklubbar, har precis som tidigare år ridit på Way Out West-vågen och har parallellt med Way Out West (Stay Out West nattetid) lyckats boka egna akter. Och det är inte vilka dussinartister som helst. I år har de nämligen lyckats boka namn som Maja Gödicke, Mwuana, Amille och Vita Bergen.

Yaki-Das portar står öppna från onsdagen till lördagen där tidigare nämnda artister plus ytterligare ett par akter kommer att leverera grym musik. Mellan spelningarna håller ett flertal DJ:s i trådarna, till exempel Sad Boys.


GAFFA tog ett litet snack med Stina Grape som är nattklubbschef på Yaki-Da.

Vad erbjuder Yaki-Da för typ av scen, som skiljer sig från Way Out West (Stay Out West)?

– Yaki-Da är väl i regel ett ställe där vi sätter akter på scener de egentligen är lite för stora för. Och vi är alltid väldigt måna om att det sociala mötet smälter ihop med en rolig överraskande klubbupplevelse som också kryddas av några få grymma live-gig. Oftast lite kortare, och ofta med roliga hemliga gäster.


Av alla artister ni bokat, vem ser du mest fram emot?

– På riktigt alla! Känns som vi fått med så mycket bra av olika genrer. Vita Bergen är ju alltid on top live. Unge Ferrari såg jag i Norrköping i våras och det var hur fett som helst, så ska bli grymt att ha honom här. Maja Gödicke är också något av det bästa vi har i Göteborg så jag tror hennes gig i restaurangen är något man inte vill missa. Sedan har vi ju Sad Boys i Kaffebaren på fredagen, behöver jag ens säga något om det? Plus Jonas Lundqvist, Mwuana, Up-North och Amille, alltså ja ni fattar.

Är ni fullbokade nu, eller kommer ni att släppa ytterligare akter?


– Vi släppte vår sista artist El Perro del Mar igår. Sedan dyker det ju nästan alltid upp spontana DJ-gig och annat roligt under helgen.

Behöver man ha festivalbiljett till Way Out West för att komma in på Yaki-Da?

– Nej absolut inte! Dock får man fritt inträde onsdag och torsdag om man har festivalpass. För den som inte har pass är det ett hett tips att komma till Yaki-Da innan stormen från Slottsskogen kommer.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 

ANNONCE