Nyhet

Se Stina Velocette på GAFFA-redaktionen – släpper ny singel

GAFFA – alt om musik

För några månader sedan röjde Sista Bossen på GAFFA-kontoret. Det var startskottet i vår så kallade #OFFISESSION. Imorgon, torsdag 4 augusti, kör vi vidare med Stina Velocette, som har tidigare arbetat med bland andra Beri, Syster Sol, Etzia, Roffe Ruff, Looptroop Rockers och egna gruppen Serengeti. Men nu är det solokvist för hela slanten.

Hur skapar man en god konsertupplevelse och har du några särskilda tankar kring morgondagens gig på GAFFA-kontoret? 

– Lägga upp en bra setlist så att det blir intressant, ta med sig folk på scen som man älskar att spela med, repa innan, värma upp, inte vara dyngrak, tänka på att ta plats, vara stolt och njuta i stunden av det man gör. Planera mellansnack någorlunda. Typ det. 


– Morgondagens gig kommer bli en liten nära spelning, jag kommer att ge smakprov på osläppa låtar och köra min nya singel som släpps imorgon! Jag tänker att det kanske kommer att kännas som en hemmafest. 

Hur hade din scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Jag är nöjd med det jag gjort hittills – dela scen med några av Sveriges bästa kvinnliga musiker, DJs och dansare. Det är det som ger mig mest pepp och känns viktigast – att dela scenen med folk som är dedikerade. Men om jag hade massa pengar skulle jag ha råd att samla ihop och ta med exakt alla vänner och kollegor jag skulle vilja ha på scen, bakom scen, plus grymma ljud och ljustekniker och bra utrustning. Oavsett budget. Bara alltid ha med sig alla, allt, och sätta ihop ett mäktigt superteam. 


Vilken är världens bästa liveakt just nu?

– Beyoncé. Hon är en ikon, gudinna. Extremt bra på allt hon gör – dans, sång, timing. Hon äger scenen. Hon har så många hits. Sen älskar jag faktumet att hon under minst tio års tid haft ett kompband med kvinnliga musiker. Det visar att hon vill göra skillnad i branschen på även det planet, det är skönt att hon tar ansvar när hon är i sin position. När vi startade Serengeti 2008 hade vi det som en dröm, att nån gång ska vi också ha ett kompband med bara kvinnor. Då var Beyonce den enda inom våra genrer vi sett som haft det. Vi förverkligade den drömmen 2014.

Vad har varit ditt största konsertögonblick som åskådare?


– Jag har svårt att välja någon speciell. Men de största spelningarna för mig genom åren har nog varit dom där det är många kvinnor på scen, det ger mig kraft och hopp. Nu i år har jag sett både Rihanna och Beyoncé och båda konserterna var sjukt mäktiga, jag blev inte besviken. 

Och galnaste?

– Det var kanske när jag såg Movado i London på Stratford Rex. Nio år sen och jag hade aldrig varit på ett så stort ställe och det var rätt rough. Metalldetektorer och K-pistar vid entrén. Eller Vybz Kartel på Jamaica, alla i publiken sjöng med på exakt allt så in i helvete mycket. Eller när Chuck D i Public Enemy pekade på mig i publiken i på ett ställe i Kpastaden och sa att jag skulle komma upp och lägga en freestyle haha. Jag körde en rapvers jag lägger på en Roffe-Ruff låt. De andra dom tog upp från publiken körde på sina egna språk, Xhosa, Zulu, Afrikaans och så vidare. Vi var deras förband deras Sydafrikaturné, men just det giget var jag bara i publiken för en av oss var sjuk. Så jag var helt oförberedd.


Vad är det märkligaste du har fått med dig hem från en spelning? 

– Jag har nog aldrig fått med mig något som åskådare, jag är inte så fan-ig av mig. Men under alla år på turnéer har det rätt mycket från loger och backstage. En bandkollega brukade säga "vi tar allt som inte är fastkedjat"...

Missa inte Stina Velocette live och direkt på GAFFA – Järntorgsgatan 12-14, Göteborg, torsdag 4 augusti klockan 18. Då kan du också haffa nya numret av GAFFA innan alla andra.
 
ANNONCE