Nyhet

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Efter terrordådet återvänder Eagles Of Death Metal till scenen – premiär i Sverige.

Det är nästan vår och med andra ord är många turnéer på gång, vilket betyder många livespelningar. Och vet du inte vad du ska hitta på i helgen, finns det mängder av bra konserter att slänga sig iväg till, medan kylan fortfarande förhindrar parkhäng om kvällarna. Allt från Markus Krunegård till Ison & Fille intar scener runt om i Sverige – du står väl i publiken?

Eagles Of Death Metal
Det klassiska garagerockbandet som bildades 1998 i Kalifornien, USA och har hunnit släppa fyra album, senaste, Zipper Down utkom förra året, och bandet gav sig sedan ut på turné. En turné som fick avbrytas efter terrordåden i Paris den 13 november 2015. Eagles Of Death Metal spelade live på en utsåld konsert på Bataclan i Paris, en av de sex platserna som beväpande terrorister stormade. På Batacalan sköt terroristerna in i folkmassan och över 80 personer omkom. Bandet lyckades ta sig därfrån oskadda och har inte gett någon konsert efter det, med undantag som gäster på en U2-spelning i Paris.

Lördag 13 februari, Debaser Medis, Stockholm

Anderson .Paak + Nanna.B + Aki
Från att som tonåring börjat spela musik i sitt sovrum, till att ha släppt tre studioalbum, senast Malibu i förra månaden, står nu Anderson .Paak stadigt i musikvärlden, och kommer till Stockholm för en efterlängtad spelning. Med en mix av soul, R&B och hiphop, men även med inslag av rock, blir nog få besvikna.


– The dot stands for detail, sa Anderson i en intervju med Scott Simon för knappt en månad sedan angående punkten i hans namn. Det är också en hyllning till olika musikaliska influenser som Dr. Dre och hur det påverkat Anderson .Paaks musikskapande.

Måndag 15 februari, Debaser Strand, Stockholm.

Markus Krunegård
Jag Är En Vampyr lämnade ingen oberörd när den släpptes 2008, och satte Krunegård på en säker plats i pophimlen. Sedan dess har mycket hänt, han spelar i två olika bandkonstellationer, Laakso och Serenades, och har gjort en rad samarbeten med bland andra Veronica Maggio. Men på sin vårturné får vi honom för oss själva på scen. Förra året kom Krunegårds senaste album ut, Härskarens Tekniksom är hans sjunde skiva som soloartist.Fredag 12 februari, Royal-biografen Eskilstuna.


Fredag 12 februari, Royal-biografen Eskilstuna.
Lördag 13 februari, Konserthuset, Gävle.
Söndag 14 februari, Gamla Teatern, Östersund.

Miriam Bryant
24-åringen från Utby och som förra året utsågs till Årets Göteborgare, intar nu festivelen Where's The Music i Norrköping innan en vårturné drar igång. Sångerskan lämnar få oberörda med sin närvaro och sångröst till melodiska popsånger. Med tre album i ryggen och som deltagare i Så Mycket Bättre förra året har hon tagit sig till toppskiktet bland Sveriges musiker. Om ni vill läsa mer om hennes musik, hittar ni GAFFAs recension av Bryants album Raised In Rain här

Lördag 13 februari, Where's the Music, Norrköping.

Ison & Fille
En av Sveriges stora hiphopduos, Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger ger sig nu ut på vinter/vårturné. Duon som hållt ihop sedan 1994, då de träffades på en basketklubb i Bredäng, började båda skriva låtar och karriären tog fart efter att deras musik kom med på samlingsalbumet Den Svenska Underjorden som släpptes 2000. På senare år har Ison och Fille samarbetat med bland anant Petteroch Grillat & Grändy, som drivs av Fille och hans bror. De har även medverkat iMusikhjälpen och Så Mycket Bättre. 2013 vann de P3 Guld som årets hiphop/soul. Förra året släpptes deras nya samlingsalbum Resumé och denna veckan gör de stopp i sin turné för att inta Malmö och Stockholm.

Fredag 12 februari, Kulturbolaget, Malmö.
Lördag 13 februari, M/S Cinderella, Stockholm.

Missa inte heller: 

FREDAG 12 februari:


Blues Pills 
Sticky Fingers, Göteborg 

Backyard Babies
Trädgårn, Göteborg

Tussilago
Dynamo, Norrköping

Mauro Scocco + Kleerup + Tomas Andersson Wij
Slagthuset, Malmö

Petra Marklund
Konserthuset, Västerås

Louise Hoffsten
Kulturhuset, Borås

Loney Dear
Kulturhuset, Stockholm

Kite
Kulturcentrum Sandviken, Sandviken

Vita Bergen + Silent Wave
Pustervik, Göteborg

LÖRDAG 13 februari

Francis
Oceanen, Göteborg

Little Jinder
Värmekyrkan, Norrköping

Erik Hassle
The Tivoli, Helsingborg

Sofia Karlsson
Folkets Hus, Olofström

Colleagues + Agent Blå
Debaser Strand, Stockholm

Skepta
Nobelberget, Nacka

SÖNDAG 14 februari:

Kodaline
Berns, Stockholm

Lisa Miskovsky
Kungsbacka Teater, Kungsbacka

Sven-Bertil Taube
Konserthuset, Helsingborg

Lindi Ortega
Malmö Live, Malmö


MÅNDAG 15 februari:

Halestorm + Wilson
Münchenbryggeriet, Stockholm

Gerald Cleaver + Fredrik Nordström Quartet
Fasching, Stockholm

Sam Rocket And His Blues Prisoners
Jazzklubben, Sundsvall

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE