Nyhet

Här är veckans mest virala låtar

''Det känns lite overkligt faktiskt''.

Vad har gyminstruktören My Kullsvik gemensamt med rockbandet The Bongo Club från Borås och Kevin Faye tillsammans med producenten Alex D'Rosso? Svaret: De ligger bakom de låtar som har florerat mest på sociala medier den senaste tiden. Men har du tagit dig tiden att trycka på play? Eller har du skrollat vidare i det oändliga flödet? Här är låtarna som har flest delningar i Sverige just nu, sammanställt i Spotifys Viral 50-lista.

Kevin Fayes samarbete med DJ:n och producenten Alex D'Rosso resulterar denna vecka i en guldmedalj. Och kanske är det inte så konstigt att singeln Our Nights ligger kvar på Viral 50-listan nu när det nalkas vår. Låtens sound ska nämligen påminna lyssnaren om kärlek, varma sommarnätter, glädje och fjärilar i magen.

Huvudrollsinnehavaren Kevin Faye är givetvis nöjd:


– Det känns lite overkligt faktiskt. Efter så lång tid i USA plus att man precis är tillbaka är det otroligt skönt. Många håller sig inte längre än ett par dagar som Sveriges mest delade låt men vi har lyckats hållas oss där i över en vecka. Visar bara att man har riktig support från hemlandet. Vill egentligen bara tacka alla, säger Kevin Faye till GAFFA.

Lyssna på Kevin Faye och Alex D'Rossos singel:


Medan listans första och tredje plats innehavs av låtar som redan legat och puttrat där ett tag är det en helt färsk låt som kniper listans andra plats och även artisten är, passande nog, en färsking inom musikbranschen. Frågan är om 20-åriga My Kullsvik från Tidaholm någonsin kunnat förutspå vilka framgångar hennes svenska cover på Adeles låt Hello skulle uppnå. Sångerskan laddade upp sin cover på Youtube i början av februari och har redan över 40 000 visningar, och nu är covern alltså även den låt som har delats flitigast på sociala medier den senaste tiden.

Lyssna på My's cover:


Resten av toppskiktet

Boråsbandet The Bongo Club har inte klättrat på veckans lista utan istället rasat två placeringar, den här veckan får bandet nöja sig med en bronsmedalj för låten All She Said.

Listans fjärdeplats innehavs återigen av gruppen Olmi med låten Sagga, en låt som bygger kring duon Philip Kullgren och Sebastian Falks karaktärer Tommy & Sagga från de bejublade Youtube-avsnitten Torghumor. På listans femteplats hamnar en annan duo, Conkarah och hans lillasyster Rosie Delmah har även de har gjort en cover på Adeles hitlåt. Men till skillnad från My's lugna ballad så har duons version av Hello mer fart med sina reggaeinfluenser. På Viral 50-listans sjätteplats hamnar en låt vars titel Åt Helvete Med Allt klingar något pessimistiskt. Det är bandet Nord & Syd från Jämtland och Norrbotten som ligger bakom singeln som bland annat innehåller textraderna: ''Jag såg nåt värt i dig. Men alla har fel ibland. Åt helvete med allt''


Och på den, inte så muntra, noten avslutar vi veckans Viral 50-lista.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


ANNONCE