Nyhet

Svensk festivalscen kan döpas efter Lemmy

''Det är något som vi diskuterar''.

Motörhead och Sweden Rock har varit synonymt under flera år. Åtta gånger har Murder One, Lemmys signifikanta förstärkare, travats upp bland Marshall-stackarna på festivalen. I och med Lemmy Kilmisters bortgång har Sweden Rock förlorat ett av husbanden – men rocklegendarens minne kan komma att leva vidare i form av en hyllning på festivalområdet i Norje. 

Inför årets upplaga av festivalen kan giganten få en scen uppkallad efter sig. "Lemmy Stage" har blivit en fråga för festivalledningen att ta ställning till.

– Det är något som vi diskuterar men inget beslut är taget ännu, säger Sofia Lindqvist Lacinai, pressansvarig för Sweden Rock till GAFFA.


Rockfestivalen har tidigare namngett scener efter fallna giganter. Senast 2010 döptes en scen om. 

– Det var något som gjordes när Ronnie James Dio gick hädan. Så självklart har frågan om Lemmy kommit upp på tal, säger Sofia Lindqvist Lacinai.

GAFFA har tidigare rapporterat om hur världen hyllar Motörhead-frontmannen. I Oslo hedras Lemmy under hela våren. Fram till den 1 juni kommer rådhusets klockspel bjuda invånarna i huvudstaden på Motörhead-toner. Klockan 18:00 ljuder singeln Electricity i staden.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE