Nyhet

Bokningsbolaget om Alice B-mötet: "vi har självklart inte försökt köpa någons tystnad"

Nya turer kring Håkan Hellström-härvan.

Vi har tidigare rapporterat om Alice B:s öppna brev efter att det framkom att hon blev utan ersättning när hon öppnade för Håkan Hellström på Ullevi, 2014. För några dagar sedan hade bokningsbolaget Live Nation ett möte med Alice B och hennes manager Rasmus Hansén, från Luxury, där situationen diskuterades.

– Alltså det var inte riktigt så att de kom med ett erbjudande. De sa typ att om vi skulle säga en summa – kan vi släppa det här då? Men det skulle innebära att vi inte fick prata med folk om det här längre. Det kändes som att de ville köpa vår tystnad, snarare än ge ett gage, säger Rasmus Hansén till DN.

Enligt tidningen ska den påstådda summan ha varit i "tiotusenkronorsklassen".


Kristofer Åkesson på Live Nation är dock av en annan åsikt:

– Uppenbarligen har det skett någon missuppfattning här, vi har självklart inte försökt köpa någons tystnad, säger han till GAFFA och fortsätter:

– För oss var det självklart att träffa Alice efter den uppståndelse som blivit och för att få en bättre bild av situationen. Eftersom det aldrig fanns nån överenskommelse om ersättning för två år sedan bad vi dem återkomma med ett förslag på en sådan nu, men som de avböjde. Någon summa har aldrig nämnts. Därmed är denna saken utagerad för vår del.


För DN poängterar Rasmus Hansén att det inte var Alice B:s idé att uppmärksamma att spelningen var utan ersättning från början.

– Det här är inget krig mot Håkan Hellström. Det är mer en trötthet på hur branschen fungerar, och det var inte ens Alice mening att det här skulle komma ut från början, säger Rasmus Hansén till tidningen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


 

 

 


ANNONCE