Nyhet

Här är Sveriges bästa festivaler

GAFFAs läsare har sagt sitt – kolla in topp 20.

För en vecka sedan publicerade vi på GAFFA en omröstning där våra läsare fick bestämma vilken av Sveriges alla festivaler som har mest att komma med, på alla plan. När vi nu sammanfattar det hela ser vi att Sweden Rock Festival tog hem segern med hela 29,6 procent av rösterna. Tvåa blev Emmabodafestivalen med 17,7 procent, medan festivalerna på plats tre till sju alla hamnade i närheten av fyraprocent-strecket. Hela topp 20 ser du längre ner i artikeln. Men först ska vi hylla ettan med en segerintervju! Sofia Lindqvist Lacinai, marknads- och kommunikationschef på Sweden Rock Festival, svarade på våra frågor.

Grattis! Vad vill du säga till alla som har röstat på er?

– Nämen vad kul – vi känner oss hedrade! Stort tack till alla som röstat!


Vad är det som utmärker Sweden Rock Festival i Sverige?

– Sweden Rock Festival kick-startar verkligen sommaren på allra bästa sätt. Vi bjuder på en unik mix av klassisk rock, hårdrock, metal och sydstatsrock. En bred men samtidigt renodlad rockfestival, där man som besökare träffar likasinnade rock-fans från hela världen. Faktum är att den härliga och gemytliga stämningen verkligen har blivit vårt signum, och är numera stor anledning till att så många väljer att återkomma till festivalen år efter år.

Vad ser du personligen mest fram emot på årets festival?


– Efter att ha jobbat med planeringen under ett helt år nu, så längtar jag verkligen efter att alla besökare, artister och samarbetspartners äntligen ska anlända så att vi får dra igång festen! Tittar vi programmässigt, så tror jag personligen att Queens konsert på torsdag kväll blir inget mindre än magisk, med ”allsång” på hög nivå och en grym stämning!

Vad tror du blir festivalbranschens största prövningar i framtiden och hur jobbar man för att motverka dessa?

– Årets upplaga av Sweden Rock Festival är den 25:e i ordningen! Knappt några svenska musikfestivaler har överlevt så länge, och väldigt få kunde nog gissa att den här festivalen skulle göra det när den drog igång 1992. I början fanns det många som dömde ut konceptet och ansåg att hårdrocken var död, men redan från start stod det klart att det fanns en stor och trogen publik. Sweden Rock har med åren vuxit sig stark nog att stå stadigt även när det har stormat på den svenska festivalscenen. Och lagom till 25-årsjubiléet kan vi även konstatera att rock och hårdrock är större än någonsin.


Hur jobbar ni då för att bibehålla det här fortsatt stora intresset för festivalen?

– Vi är lyckligt lottade att ha så många trogna och engagerade besökare. Det gör att dialogen med målgruppen naturligt lever vidare under hela året. Genom våra olika kommunikationskanaler lär vi oss om vad som uppskattas, vad som önskas och vad vi behöver jobba på till nästa år. Ett öra mot marken har varit – och kommer att fortsätta vara – en viktig nyckel till framgång för oss.

Sveriges bästa festivaler – topp 20 (totalt 9332 röster):


1. Sweden Rock Festival: 29,62 %
2. Emmabodafestivalen: 17,73 %
3. Bråvalla Festival: 4,77 %
4. Skogsröjet: 4,53 %
5. Åmåls Blues Fest: 4,23 %
6. Sabaton Open Air: 3,9 %
7. Uport: 3,89 %
8. Metallsvenskan: 2,55 %
9. Sommarrock: 2,46 %
10: Gefle Metal Festival: 2,09 %
11. Summerburst: 1,88 %
12. Way Out West: 1,81 %
13. Uddevalla Solid Sound: 1,62 %
13. Musikens Makt: 1,62 %
15. Fishbait Rock Festival: 1,56 %
16. Urkult: 1,43 %
17. Hasslöfestivalen: 1,41 %
18. Öland Roots: 1,26 %
19. Latitud 57: 1,19 %
20. Nynäskalaset: 0,99 %

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE