Nyhet

Max Martin skänker del av Polarpris-summa till hjälporganisationen I Am You

"Han har genom sitt stöd hjälpt tusentals människor på flykt."

I Am You är en internationell hjälporganisation (NGO – Non Governmental Organization) som bildades i Stockholm i oktober förra året av Damian Ardestani – även känd under artistnamnet XOV – och Rebecca Reshdouni.

Organisation fick i ett tidigt skede ekonomisk hjälp från Max Martin. Samma herre skänker nu återigen pengar till projektet, genom att donera en del av Polarprissumman.

– Vi är mycket glada och tacksamma för Max Martins stöd till I Am You. Det här var helt och hållet hans initiativ som den fantastiska, ödmjuka människan han är. Han har genom sitt stöd hjälpt tusentals människor på flykt, och genom detta nya bidrag får vi nu möjlighet att satsa ännu mer på våra humanitära program i flyktinglägren i Grekland, som fokuserar på utsatta barn och ungdomar, säger Damian Ardestani i ett pressmeddelande.

I Am You koordinerar volontärinsatser vid Europas gränser, har verkat i Makedonien och Turkiet samt på Lesbos sedan oktober. Just nu pågår ett långsiktigt arbete i Aten vid lägren Ritsona och Oinofyta och organisationen planerar att expandera till fler läger efter sommaren.

Till skillnad från övriga NGO’s som ofta fokuserar på att täcka absoluta nödvändigheter som vatten, hygien och elektricitet fokuserar I Am You på att få människor på flykt att känna sig mänskliga igen. Det är organisationens huvudfokus och görs genom en rad olika aktiviteter och program, med syfte att återställa en känsla av respekt och värdighet hos de som deltar.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE