Nyhet

Green Day till Göteborg i sommar – tar med sig Rancid

Här ser du punkpaketet.

Sedan tidigare har Green Day gjort klart med två spelningar i Sverige: en i Globen 27 januari och en i Malmö Arena 28 januari. Men nu presenteras ytterligare ett datum och den spelningen sker i ett somrigt Göteborg, tillsammans med Rancid!
 
Den 21 juni visar dessa två banden upp sig på Slottsskogsvallen.
 
Green Day slog igenom med Dookie 1994 och gick snabbt från att vara ett källarband till att sälja tio miljoner exemplar av genombrottsalbumet. 20 år senare kan de se tillbaka på flera Grammy-vinnande album, en egen musikal och många långa världsturnéer. Senaste studioplattan Revolution Radio, den tolfte i ordningen, släpptes i oktober i år.
 
Senast Rancid mötte Göteborg var under West Coast Riot 2012, där ingen mindre än självaste Bruce Springsteen tog sig till Röda Sten för att bland annat kolla in punkhjältarna från Kalifornien.
 
Bandet bildades tidigt 90-tal ur spillrorna av den legendariska gruppen Operation Ivy och har med tiden blivit ett av världens mest framgångsrika punkband. Bandet har en karakteristisk stil där de blandar punk och hardcore med ska-influenser.
 
Biljetter till den här punkkavalkaden släpps måndag 28 november, klockan 10:00.
 
ANNONCE