Nyhet

Här är våra svenska stjärnors sista hälsningar till Leonard Cohen

"Vila i frid Leonard. Kommer sakna din vägledning!"

När beskedet om Leonard Cohens bortgång kom var det många artister som kände sig manade att dela sin sorg med oss. Så här har det sett ut på några kända kollegor till sångarens Instagram-konton idag.

Lykke Li skrev om frustrationen över Cohens bortgång och om hur mycket han betytt för henne.

"Åh herregud, nej! Du är min absoluta favorit-poet. Senast igår spelade jag dina låtar och undrade hur en man kan genomborra min själ så djupt, gång efter gång. Jag var så spänd över att äntligen få visa Dion din musikkatalog. Han älskade Bird On The Wire. Min favorit är Hey That's No Way to Say Good Bye. Jag kommer att sakna dig för alltid. Du lärde mig så mycket." 


Lars Winnerbäck tackar Cohen för hans musik.

"Vilken osannolikt vacker låtskatt han gav världen. Tack Leonard Cohen."

Kajsa Grytt hedrade legenden med en bild tillsammans med ett citat han själv författat.


"If you don't become the ocean, you'll be seasick every day".

Niklas Strömstedt publicerade den här fina texten om hur han kommer ihåg sin mammas kärlek till sångaren.

 

Jag tror att mamma var väldigt avundsjuk på den där tjejen som satt där vid skrivmaskinen på baksidan av skivkonvolutet. Hennes leende som dolde en hemlighet som bara han och hon visste. Hennes händer som fick röra tangenterna på riktigt. Som fick röra honom på riktigt. Sent sextiotal och i sommarhuset brukade hon sjunga hans ord högt när hon trodde att ingen hörde. Hon spelade de där två första skivorna om och om och om igen och hans röst fick även mig att känna nånting märkvärdigt annorlunda. En eftermiddag för några år sen stod jag i kassakön på Konsum vid Mariatorget. När jag slänger en blick över axeln står han plötsligt bakom mig. Jo det ÄR han. Och jag vet att han är på turné och ska spela i stan. Min blick snuddar vid hans varukorg. Bananer. Han måste bott på Rival och blivit lite sugen. Jag vågade inte säga något men hoppas att jag i det korta ögonblick våra ögon möttes lyckades förmedla att tonight will be fine. Ha det bra Leonard!


Ett foto publicerat av Niklas Strömstedt (@poptonten)

"Leonard Cohens röst var som en helt annan värld. En vackrare värld. En efter en försvinner giganterna i detta sorgliga 2016 ...", skrev Malena Ernman på sitt konto


Även Nicole Sabouné skrev en sista hälsning. 

"Vila i frid Leonard. Kommer sakna din vägledning!"

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE