Nyhet

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Från indiehappenings till amerikanska giganter.

Sommaren är över men konserter finns kvar, tur är väl det. Det blir bland annat D-A-D, Red Hot Chili Peppers och The Sun Days. Dessutom bjuder veckan även på något så somrigt som festivaler, däribland Throwback Festival som arrangeras i Falköping. Låter det som något man vill missa? Nej, precis.

THE SUN DAYS (bilden) + MOLNET

Indiepopbandet The Sun Days visar upp sig på hemmaplan. I våras släppte de singeln Don't Need To Be Them och har hyllats av medier världen över. Ta chansen att se det lovordade bandet på Pustervik i Göteborg nu på fredag! Som om inte en konsert vore nog, det Göteborgsbaserade bandet Molnet spelar på Pustervik samma kväll! Slå två flugor i en smäll, gå dit och andas ut över att indiepoppens framtid är säkrad.

Pustervik, Göteborg, fredag 9 september

ELLEN SUNDBERG 

Norrlänningen har lämnat jobbet i kassan på Ica för att turnéra, på lördag är det Göteborgs tur. Hennes unika sound har gett henne fina recensioner och hon har beskrivits som ett musikaliskt underbarn. Alldeles nyligen kom albumet Cigarette Secrets, och här kommer tillfället att höra låtarna live!

Liseberg, Göteborg, lördag 10 september

RED HOT CHILI PEPPERS

Giganterna från Los Angeles släppte nyligen en ny platta och befinner sig på en stor Europaturné. På lördag är det Stockholms tur att förgyllas med en rockkonsert. Californication-bandet har sålt över 60 miljoner album och är med andra ord väl värda din uppmärksamhet på lördag.

Tele2 Arena, Stockholm, lördag 10 september

THROWBACK FESTIVAL (OBS! Inställt)

Folkets park i lilla staden Falköping väcks till liv på lördag. Det blir bland andra Souls, Her Majesty, Earth Crisis, Kristian Anttila och Rome Is Not A Town. Namnet på festivalen kommer från att man blandar artister/band som har legat i ide med nya debutanter. Bor du utanför Falköping finns det dessutom bussar att boka från flera olika avgångsorter. Berika lördagen med en festival!

Folkets Park, Falköping, lördag 10 september

Andra konsertmåsten i veckan:

NICKELBACK
Globen, Stockholm, tisdag 6 september

STILLA HAVET 
Obaren, Stockholm, tisdag 6 september

BO KASPERS ORKESTER
Gröna Lund, Stockholm, torsdag 8 september

TROYE SIVAN
Gröna Lund, Stockholm, fredag 9 september

D-A-D
Liseberg, Göteborg, fredag 9 september

PROGRESSIVE CIRCUS (festival)
Folkets Park, Malmö, lördag 10 september

NEJ
Rundgång, Malmö, lördag 10 september

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE