Nyhet

Här är artisterna som följer med Laleh på sommarturné

"Det kommer bli en ganska stor turné som snart är slutsåld".

I sommar åker Laleh ut på en omfattande Skandinavienturné. Utöver festivalspelningar på Bråvalla och Storsjöyran blir det sju stora utomhuskonserter i juli och augusti. Nu står det klart att Lisa Ekdahl följer med till Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna och Varberg. Även den prisbelönta duon Sousou & Maher Cissoko följer med som support under turnén.

– Det kommer bli en ganska stor turné som snart är slutsåld, så jag vill gärna bjuda publiken på en lite längre kväll, själv ser jag fram emot Lisas legendariska egensinnighet och så vill jag höra Vem Vet live så klart! Vill också bjuda på Sousous sökande låtar och själv få uppleva Kora-instrumentet som de spelar, säger Laleh i ett pressmeddelande.

I september 2016 släppte Laleh sitt sjätte kritikerrosade album Kristaller som i februari gav henne två grammisar i kategorin årets producent och årets pop. Kristaller har dominerat topplistorna med singlarna Bara Få Va Mig Själv och Aldrig Bli Som Förr och hon har totalt streamats mer än någon annan svensksjungande artist senaste året. Under hösten gjorde hon en hyllad arenaturné med över 50 000 konsertbesökare inklusive ett slutsålt Globen. Till skillnad från höstens turné, då Laleh hade med sig en stor orkester, så är det en med ett popband som hon åker ut på vägarna i sommar.

– Jag hoppas på fest, en lekfull konsert och nu med Lisa och Sousou & Maher hoppas jag på en festivalkänsla och en minnesvärd kväll, jag längtar redan, säger Laleh.  

Turnédatum:

29.6 Norrköping, Bråvalla
30.6 Göteborg, Trädgårdsföreningen
14.7 Varberg, Societetsparken
15.7 Stockholm, Skansen
21.7 Rättvik, Dalhalla
22.7 Eskilstuna, Sundbyholms slott
23.7 Borgholm, Slottsruinen
28.7 Trondheim, Olavsfestdagene (NO)
29.7 Östersund, Storsjöyran
3.8 Helsingborg, Sofiero Slott

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE