Nyhet

Kenthyllning: hör en ny version av 747

Azure Blues ger oss en fin tolkning lagom till hyllningskvällen.

Mitt i slutfasen av det kommande albumet Fast Falls The Eventide har han tolkat You Are So Beautiful för tidningen Faktum till förmån för de hemlösa och gjort musik till P3:s UFO-podden. Nu har Tobias Isaksson, känd som Azure Blue, dessutom tagit på sig att tolka Sveriges kanske största popband i modern tid.

Lördagen den 8 april arrangerar Debaser en hyllningskväll till Kent. Journalisten Jerry Boman håller i eventet och han skriver att det är menat som en process i sorgearbetet.

Tobias Isaksson blev inbjuden att spela och valde att tolka låten 747.


– 747 är ändå hyfsat lättsjungen, Jocke Berg sjunger ju ganska breda skalor ibland. Och så gillar jag ju den här låten också, jag tycker att den står sig bra i tiden med den tidlösa melodin, berättar Tobias Isaksson för GAFFA.

När Isola kom ut var Tobias iväg på långresa i Australien. Hans föräldrar skickade då albumet på kassett till en poste restante-adress i Sydney. Så där satt han sen med sin Walkman och kämpade mot hemlängtan på Oz Experience-bussen med de svenska texterna i öronen.

– Den känslan finns ju alltid kvar, när man får en så stark miljö till en låt. Så för mig kommer den alltid vara episk.


Tobias Isaksson har stor respekt för Kent och skulle kalla sig ett fan av Kents äldre låtar, men kände sig ändå rätt så trygg i att göra en cover på 747.

– Det kändes ju weird för de är så jävla stora, det kändes som att jag begick någon sorts helgerån. Men jag visste med en gång vilken typ av låt jag skulle göra den till.

Det svåraste med covern var enligt Tobias Isaksson att göra låten mer upptempo, men fortfarande behålla samma längd på den.


– Den måste vara 7:47 annars skulle de döda mig. Att hålla en låt intressant i sju minuter och 47 sekunder är inte lätt. Men så fick jag tipset om de där raderna som Jocke kör live och lade till dem i slutet.

Att Azure Blue skulle vara med och spela på hyllningskvällen bestämdes ganska sent. Han förklarar att han hade ungefär två veckor på sig att göra låten och fick stanna i studion en hel natt för att få klart den.

– Jag var för trött för att skapa någon manér. Så det blev väldigt ärligt och väldigt jag, säger han och tillägger:


– Jag sjöng först en vers och så tänkte jag ’Vad håller jag på med? Jag sjunger ju Jocke Bergs uttal här’ och så skakade jag på huvudet där i tröttheten och sjöng den en gång till och så blev det min exil-hallänning vs tio år i Göteborgs-dialekt.

Hör Azure Blue för första gången någonsin på svenska i denna 7:47 minuter långa Kent-låt här:


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE