Nyhet

Så Mycket Burzum? TV4-programmet presenterar oväntad artist

"Vi vill inte längre begränsa oss till bara svenskar."

I sista sekund slänger nu TV4-programmet Så Mycket Bättre in en sista deltagare. Ingen mindre än det norska black metalbandet Burzums, Varg Vikernes.

– Vi vill inte längre begränsa oss till bara svenskar. Att ta in artister från Norge blir första steget för att bredda programmet, säger Erika Tjärnkvist, projektansvarig för Så Mycket Bättre, i ett pressmeddelande.

Känd för låtar som bland annat Dunkelheit och Jesus' Tod från succéalbumet Filosofem, berättar nu Burzums Varg Vikernes att han har stora förhoppningar inför sin medverkan i TV4:s succéprogram. 


– Jag är stolt över att få vara programmets första norsk och jag tycker att det ska bli spännande att få tolka själv, men framför allt att få höra artister som Eric Saade och Kikki Danielsson tolka black metal- och dark ambient-låtar, säger Varg Vikernes till GAFFA och fortsätter:

– Jag hörde bland annat Kikki för första gången 2006 när jag fortfarande satt i fängelse. Låten I dag & I Morgon spelades på radion och det var en sådan som jag fastnade för direkt. Längtar oerhört mycket till att träffa henne i person. Jag tror vi kommer ha mycket gemensamt.

TV4 ska även ha diskuterat med artister som Marcus & Martinus, Alexander Rybak, Morten Harket från A-ha och Astrid S. Men ingen nappade.


 

Och, just det, APRIL APRIL!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE