Nyhet

Vann tävling – nu ska de spela på världens största metalfestival

"Ett band som berör, ett band som är sexigt."

För en vecka sedan presenterade vi finalisterna i Wacken Metal Battle, tävlingen om en spelning på festivalen Wacken Open Air – nu är vinnaren korad. 

Guldet gick till bandet Nale, som därmed får representera Sverige när världsfinalen går av stapeln på Wacken Open Air i början av augusti. 

Juryns motivering:
"Ett band som berör, ett band som är sexigt. Oberäknerliga med grym ton. Dom fyller upp ett utrymme vida större än sig själva. Alla medlemmar bidrar och de är natural born fucking killers"


Nale har sedan den egna releasen av Ghost Road Blues turnerat med Crucified Barbara och The Resistance på klubbar över hela Sverige, spelat på Getaway Rock Festival och Metallsvenskan men även genomfört en egen headline-turné i Indien.

Under slutet av 2015 påbörjades arbetet med en ny skiva, Death, Skulls, Satan. Det är en mörk, dystopisk kreation – en avspegling på dåvarande förhållanden i omvärlden. En åskådning som idag är mer aktuell än någonsin. Krig, korruption, hat och kvinnors utsatthet avhandlas i en mix av metal, punk och rock'n'roll. Nale letar i nuläget skivbolag för släpp av sitt andra album.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE