Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Emil Jensen tar oss tillbaka till sommaren 2014

”Likt en tidsmaskin tre år tillbaka i tiden”.

Med sin unika och angelägna röst är det inte konstigt att Emil Jensen är en av de mest kritikerhyllade publikfavoriterna just nu. Efter albumet Två Naturliga Armar har han varit land och rike runt med succéturnén Flyktpotatis som blivit mer eller mindre helt utsålt. 

Idag släpper Emil musikvideon till låten Sommaren 2014, en låt som beskriver just sommaren det året. En kärlekshistoria som innefattar skogen som brann i Västmanland, plan som försvann, valkampanjer och fotbollsfinaler. Videon förstärker Emils återblicksberättelse med ett hopklipp av journalfilmer. 

– Stäng av ljudet på valfri komedi med Adam Sandler och sätt istället på Hurt med Johnny Cash/NIN. Den krocken ville jag åt, i bild, säger Oskar Cresso som regisserat musikvideion till GAFFA och fortsätter: 

– Idén att ”resa tillbaka” till 2014 som om det vore mer längesedan än det är tycker jag visar på att det som hände då också hände då-då, alltså jäääättelängesedan, och fortfarande idag. Alla har väl tänkt; ”historien upprepar sig själv”.

Oskar Cresso ville också visa en bit av livet som pågår mitt i allt. 

– Det surrealistiska i att leva när det känns som att ”de andra” dör. I att älska mitt i hatet. I det själviska i att skratta mitt i gråten, men hur skulle det se ut utan det? Jag ville skapa diametralt motsatta bilder som bryter av den initiala och omedelbara känslan en får av en ”typisk” bild och jag vill att de ska skära sig med texten för att skapa, ibland lite komiska och ibland lite allvarligare, paradoxer, säger Oskar och avslutar:

– Min förhoppning är att aktivera en tanke och känsla som fortsätter efter det att låten tar slut. 

Se premiären här ovanför.

Emil Jensen ser du på följande platser framöver:

21 apr - Malmö Live, Konsertsalen
22 apr - Göteborgs Konserthus
25 apr - Stockholm, Cirkus 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE