Nyhet

Drar på gemensam gratisturné – med en twist

GAFFA.se – allt om musik

Erik Lundin, Cherrie och Babak Azarmi drar på höstturné med konsert- och workshopserie.
 
I samarbete med TRANS94 och AF presenterar Folkets Hus och Parker Third Culture Kids – Dröm, Mod, Egen. En gratis konsert- och workshopserie för unga mellan 15-25 år, med de hyllade och prisbelönta artisterna Erik Lundin och Cherrie samt kreatören Babak Azarmi i spetsen. Turnén genomförs i sex Folkets Hus runtom i Sverige. Premiären sker 23 september i Kungsmarken, Karlskrona.
 
 
– Gemensamt för Erik, Cherrie och Babak är erfarenheten av att vara Third Culture Kid – ett dubbelt utanförskap mellan föräldrarnas kultur och den dominerande svenska. Vad som förenar är inte demografiska silos som ras, kön och ålder utan gemensamma värderingar och intressen, skrivs det i ett pressmeddelande.
 
Under denna workshopserie får deltagarna chansen att växa tillsammans med Erik Lundin, Cherrie och Babak som coachar, inspirerar och ger värdefulla tips för en framtid inom konstnärskap. Om vad som krävs för att nå sina mål. Efter avslutad workshop genomförs en gratis livespelning.
 
TRANS94 (tidigare RMH) är ett bolag med ambitionen att skapa kulturella uttryck istället för att följa dem. De har under senare år bland annat arbetat med artisterna Erik Lundin, Cherrie och Silvana Imam.
 
 
Tider för Third Culture Kid:
 
Workshop, ca 1,5-2h, kl. 16.00 (föranmälan krävs, se lokal arrangör)
Konsert kl. 20.00

Platser för Third Culture Kid:

Lör 23 sept Kungsmarken, Karlskrona
Arrangör: Mellanstadens Folkets Hus och Park
 
Sön 24 sept Rosengård, Malmö
Arrangör: Rosengårds Folkets Hus
 
Sön 1 okt Rinkeby, Stockholm
Arrangör: Rinkeby Folkets Hus
 
Fre 6 okt Borlänge
Arrangör: Kulturhuset Västra Borlänge
 
Lör 7 okt Vivalla, Örebro
Arrangör: Vivalla Folkets Hus
 
Lör 14 okt Fisksätra, Nacka
Arrangör: Fisksätra Folkets Hus
 
ANNONCE