Nyhet

Från fängelse till kontrakt – med mobilt skivbolag

GAFFA.se – allt om musik.

Adel är ett nytt rappande stjärnskott på den svenska hiphopscenen. 24-åringen från Husby började skriva texter och spela in låtar för att fördriva tiden när han avtjänade ett fängelsestraff. Adel fann där en ny passion och något nytt att lägga sin energi på – något där han kunde bearbeta sin brokiga bakgrund på ett kreativt sätt. Tillsammans med producenten Prodotto Di Superti (Simon Superti) skapades ett sound som de själva kallar “gangster-pop”.

Debutsingeln Skina lyser upp den ständiga kampen med att försöka vända allt det negativa till något positivt och om hoppet som ändå alltid finns kvar.

Skina för mig handlar om framgång genom motgångar. Om att överkomma hinder, säger Adel i ett pressmeddelande.

Låten spelades in på endast två timmar under en nattsession i studion. Efter att demon läckt blev den snabbt populär och fick över en halv miljon visningar på Youtube innan den läckta versionen plockats ned. Den färdiga debutsingeln lades sedan ut på Spotify med hjälp av Amuse. Skina har redan fått 500 000 spelningar på Spotify.

– Vi är extremt nyfikna på ny hiphop och nya artister, och det är det Adel ger oss. Något nytt och äkta, säger Andreas Ahlenius, ansvarig för Amuse label som nu samarbetar med Adel och Prodotto Di Superti.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

ANNONCE