Nyhet

Bilden av rockstjärnan och Star Wars-karaktären sprids över världen

GAFFA.se – allt om musik

Premiären av den nya Star Wars-filmen The Last Jedi närmar sig – och svenska Jedi-krigare och Sith-lorder är faktiskt bland de första i världen som får se hur det går för Rey, Luke Skywalker och resten av karaktärerna i den ikoniska filmserien. Filmen har premiär här redan på onsdag.

Men trots det är det ju först och främst kändisarna som får se storfilmer av denna dignitet före alla andra. På lördagskvällen hade filmen galapremiär i Los Angeles.

LÄS OCKSÅ: Videon visar QOTSA-frontarens spark – träffar fotografen


Överraskade nog sågs Thome Yorke på den röda mattan och på söndagen spreds en bild (nedan) föreställande Radiohead-sångaren och karaktären BB-8 som en löpeld över nätet.

Artikeln fortsätter under bilden.

 

Paranoid Android.


Ett inlägg delat av Consequence of Sound (@consequence)

Sajten Consequence Of Sound spekulerade i om BB-8 kommer till att dyka upp som en "paranoid android" på Radioheads nästa album. Medan Pitchfork undrade: "Kan du tänka dig en mer dynamisk du?"


Radiohead spelade i Sverige i somras – för första gången på 14 år. GAFFAs recensent Özgür Kurtoglu gav spelningen fyra stjärnor och skrev bland annat:

"Det är svängigt och spöklikt, ångestladdat och roligt, sorgligt och dansant, även lite hafsigt och tråkigt. När de avverkat alla omställningar lyser Radiohead upp allt, gräver fram de där känslobomberna som river innanför hjärtväggarna, som också kräver klassiska allsånger trots deras mer konstnärligt lagda författare, som påminner om den makalösa helheten få band utöver Radiohead överhuvudtaget besitter."

LÄS OCKSÅ: Rockstjärnans syrliga svar


Nyligen gjorde Yorke sitt solomaterial tillgängligt på Spotify, trots att han tidigare hårt kritiserat strömmningstjänsten.  

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE