Nyhet

Deep Purple ger exklusiv Sverigespelning

GAFFA.se – allt om musik

Rockband kommer och går, men ett fåtal drakar har stått pall för tidens vindar. En av de allra största drakarna är brittiska Deep Purple. Med nya albumet InFinite i bagaget, tar de sin The Long Goodbye Tour till Dalhalla för en exklusiv Sverigekonsert. Spelningen sker 23 juli och biljetterna släpps imorgon, 21 juli.

Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse och Don Airey är pionjärer när det kommer till modern rock och heavy metal, en genre man i allra högsta grad var med och formade. I snart 50 år har bandet varit aktiva – med över 120 miljoner skivor sålda och med slutsålda konserter världen över att stoltsera med.

– Världens mest kända introriff är lika enkelt som magiskt. Det finns få som inte känner igen inledningen av Smoke On The Water – en av de största rocklåtarna genom tiderna. Men det är också bara en av alla skinande låtar i Deep Purples låtskatt, som nu är oerhört välfylld efter skivsläpp under sex decennier. Fansen kommer verkligen få allt de önskar, gamla klassiker som nya klassiker, hälsar arrangören i ett pressmeddelande.


ANNONCE