Nyhet

Den svenska duon får fint festivaluppdrag

GAFFA.se – allt om musik

Den 16:e upplagan av Clandestino Festival sker 7-10 juni 2018 på olika platser i och utanför Göteborg. Vid sidan av huvudsätet på Pustervik kommer arrangemang att ordnas på bland annat Oceanen och i nyrenoverade Gamla Svenneby kyrka som byggdes på 1100-talet. Idag gick arrangörerna ut med en kul nyhet.
 
Redan ifjol inledde de ett samarbete med artisten José González som kurator för 2017 års festival. För nästa års event ingår Wildbirds & Peacedrums – Mariam Wallentin (Mariam The Believer, Fire! Orchestra) och Andreas Werliin (Tonbruket, med flera) – i festivalens konstnärliga råd tillsammans med festivalens konstnärliga ledare och grundare Aleksander Motturi.
 
De första bokningarna presenteras runt årsskiftet.
 
 
Mariam Wallentin och Andreas Werliin träffades när båda studerade på musikhögskolan i Göteborg. Efter en tid som gatumusiker i Tyskland började idén klarna om en musik som (nästan bara) kom till via en röst och ett trumset.
 
Efter debuten Heartcore, 2007, fick duon utmärkelsen Årets jazz av Rikskonserter och gav snart ut uppföljaren The Snake. 2010 reste duon till Reykjavik för att spela in albumet Rivers med en isländsk kammarkör. Runt samma tid uppträdde Wildbirds & Peacedrums på Polarpris-ceremonin: uppbackade av en stor orkester tolkade de Björks Human Behaviour.
 
Ur duons imponerande turnéhistoria kan nämnas ett samarbete med medlemmar i Deerhoof, Skeletons, Kasai Allstars och Konono No 1 i superturnén Congotronics vs Rockers. Fjärde albumet Rhythm (2014) var en återgång till det avskalade formatet.
 
Så sent som i år skickade Mariam Wallentin ut nytt album med sitt projekt Mariam The Believer.
 
ANNONCE