Nyhet

Hör smakprov från Jack Whites bisarra album

GAFFA.se – allt om musik

Rock-konnässören Jack White har precis släppt låten Servings And Portions From my Boarding House Reach. Den är ett kollage av ett antal låtar och den kommer att hittas på hans kommande album, enligt skivbolaget Playground Music. Ett album som enligt videon möjligtvis kommer ha titeln Boarding House Reach. Hör låten nedan.

Att döma av ljudklippet erbjuder albumet både Whites välkända retroblues-sound, element av såväl hiphop och elektronica som jazz, samt en tolkning av Nick Lowe-låten (What's So Funny 'Bout) Peace, Love, and Understanding – kanske mest känd coverform med Elvis Costello.

LÄS OCKSÅ: Hiphoppens Harvey Weinstein?

I början av augusti delade den produktive White med sig av foton på sitt Twitter-konto, som visade att han var i full gång spela in ett nytt album. I november sa han i en intervju med Billboard att albumet ligger precis runt hörnet.


GAFFA har tidigare rapporterat om albumet och den intervju han gjorde med Gary Oldman (japp, skådespelaren). Han kallade bland annat materialet han jobbar med för "hugga någon i en gränd-musik". Läs den nyheten här: Jack White på gång med "bisarrt" album

LÄS OCKSÅ: Rapparen i häktet – igen

Det nya albumet blir Jack Whites tredje soloalbum och följer på 2014 års Lazaretto. Titel, utgivningsdatum och låtlista är ännu inte offentliggjort, men White säger till Billboard att det kommer att släppas under första halvåret 2018. 


Nedan: Låten Servings And Portions From my Boarding House Reach.

LÄS OCKSÅ: "Grannarna var nog inte lika upphetsade"


ANNONCE