Nyhet

Yung Lean klar för svensk festival

GAFFA.se – allt om musik

I fredags avslutade Yung Lean sin Europaturné på hemmaplan i Stockholm inför en euforisk publik. Spelningen i Stockholm blev utsåld på bara ett par veckor. Nu lägger han en av ytterst få spelningar i Sverige 2018 på Brännbollsyran i Umeå 31 maj - 2 juni.

– Yung Lean är Sveriges största internationella hiphop-stjärna och det känns väldigt kul att han valt att lägga en av ytterst få Sverigespelningar 2018 på Brännbollsyran [...] En extremt inflytelserik artist med fingret på samtiden, säger David Arkhult, festivalgeneral för Brännbollsyran, i ett pressmeddelande.

På kort tid har Yung Lean gått från undergroundsuccé till att bli en regelrätt stjärna. Tillsammans med Sad Boys har han ritat om kartan för den moderna hiphoppen, och samtidigt etablerat en stark och hängiven fanskara som passionerat följer varje kreativt steg han tar. I november 2017 släppte Yung Lean sitt tredje studioalbum som gjort stor succé hos publik och kritiker. Han var även GAFFAs omslagsartist samma månad.
Sedan tidigare har Brännbollsyran gjort klart med Dimitri Vegas & Like Mike (BE), Silvana Imam, Norlie & KKV, Erik Lundin, Vigiland, Will Sparks (AU) och Broiler (NO).


ANNONCE