Nyhet

Fansen frågar Urban Cone – vad vill du veta om bandet?

Var delaktig i vår nya artikelsatsning!

I vår nysatsning FANSEN FRÅGAR är det kort och gott fansen som står för frågorna. Vi kickar igång med hyllade Urban Cone.

I somras skrev bandet på för amerikanska hitbolaget Interscope (Black Eyed Peas, Eminem, Lady Gaga, m.fl.) och den 27 januari släpptes singeln Old School
 

För första gången har Urban Cone samarbetat med andra låtskrivare, ett steg i sitt skrivande de tidigare inte tagit. Att jobba med andra låtskrivare har enligt dem själva utvecklat deras sound och dragit dem mer åt ett poppigare håll, något man kan höra på nya singeln, som är skriven tillsammans med Carl Lehmann (Zara Larsson, Icona Pop, Panic At The Disco, Vigiland mfl). 
 
Bandet spenderade en stor del av 2016 i Los Angeles där de jobbade med superproducenterna i Captain Cuts och Max Martins låtskrivargäng Wolfcousins. Under 2017 kommer resultatet – albumet A Whole Lifetime Of Happiness, ett släpp med tydliga influenser från funk och hiphop.

Vad vill du veta om dessa herrar? Ställ din fråga/frågor i kommentarsfältet här nere. Du kan även ställa frågan på Insta och Twitter under hashtaggen #FFURBANCONE


Förhoppningsvis får du svar på just din fråga i GAFFAs aprilnummer!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE