Nyhet

Hiphop-stjärna attackerar Women's Marsch och "mainstream-feminism"

Hyllar samtidigt Donald Trump.

I helgen marscherade nära tre miljoner människor i Women's Marsch – som tog plats i många av världens storstäder. I USA syntes bland annat Haim, Miley Cyrus och Ariana Grande skandera på gatorna i protest mot Donald Trump. Någonting som fått Azealia Banks att se rött. Sångerskan tog till Instagram för att kritisera protestaktionen – och feminismen.

"Varför faller kvinnor för dessa påhitt av vita feminister hela tiden? Nu när en vit snubbe har tillträtt, som helt enkelt sa något dumt om grabbing a pussy, så vill de marschera på gatorna i sken av att 'stå upp för mänsklig frihet'. Men vart fan var de när svarta människor sköts ner varje dag förra året!? Varför stod de inte upp för mänskliga rättigheter då?", skriver Banks i en skärmdumpad mobilanteckning postad på Instagram. 

Den uppmärksammade skärmdumpen har sedan publiceringen raderats från sångerskans Instagram. Men på andra konton har posten blivit återuppladdad. Där man även kan läsa sångerskans bildtext – där hon visar sitt stöd för Trump:   


"Var försiktig med Women's March och var försiktig med denna mainstream-feminism. Jag är superintuitiv och tror att han kommer att göra ett bra jobb. Jag är väldigt, väldigt optimistisk". 

Detta är definitivt inte första gången det stormar kring sångerskan i sociala medier – eller som hon raderar sina kontroversiella poster. I slutet av december visade sångerskan i en video upp ett rum där hon enligt sig själv offrar kycklingar.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE