Nyhet

Hör ny låt med Robert "Strängen" Dahlqvist

Slutfördes efter hans död.

– "Strängen är död!" Så lät det en förmiddag för några månader sedan i min telefon, säger Calle Schewen från Sound Pollution och fortsätter:

– Men vi hade ju precis börjat spela in det vi hade tänkt skulle bli årets svenska rockalbum. Jag ringde Chips, som spenderat helgen innan tillsammans med Strängen och hans band i Music-a-Matic-studion i Göteborg. Vi var så ledsna, det hade ju gått så bra i studion.

De la allt åt sidan och deppade. Någon vecka senare lyssnade de återigen på inspelningarna, och tog upp det på nytt. De pratade med hans anhöriga. Och tillsammans bestämde de sig för att göra klart inspelningarna utifrån de idéer Strängen och hans band hade delgett dem under alla samtal och planeringsmöten. Det saknades dock ett piano på en av låtarna.

– Strängen hade pratat med Chips och mig om att han ville att Boba från Hellacopters skulle spela det och så fick det bli, säger Calle Schewen i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: The Hellacopters hyllar Strängen med en konsert

Idag släpps Thriller. Ett musikaliskt förkroppsligande av allt vad Strängen stod för; naket och självutlämnande. 

Robert "Strängen" Dahlqvist led av epilepsi. Han drabbades av ett anfall hemma i badkaret och drunknade.

– En sjukdomsbaserad olyckshändelse under en oerhört positiv och framåtblickande period i hans liv, hälsas det i samma pressmeddelande, med fortsättningen:

– Det rättsmedicinska protokollet noterar endast epilepsimedicin i blodet, vilket förhoppningsvis kan hjälpa till att dementera eventuella andra rykten om dödsorsak och Roberts hälsa vid dödstillfället.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE