Nyhet

Rockikoner återvänder till Sverige för 2 spelningar

Kommer hit med sin The Crazy World Tour.

Legendariska Scorpions tar sin The Crazy World Tour till Sverige i höst och spelar både i Göteborg och Stockholm, detta blir deras första turné i Norden på flera år och ryktet säger att scenshowen är större och bättre än någonsin.

Mer än 50 år har gått sedan den tid då de unga männen Klaus Meine, Rudolf Schenker och Matthias Jabs gick på gatorna i Hannover, som just hade vaknat ur efterkrigstidens förlamning, med en skottkärra fylld med sina instrument och förstärkare. Sedan dess har Scorpions kommit att bli Tysklands, eller snarare en av Europas mest framgångsrika rockband genom tiderna. Otaliga band inklusive Smashing Pumpkins, Green Day, Korn och System Of A Down har gjort coverversioner av Scorpions låtar genom åren. Rock You Like A Hurricane har tolkats över 150 gånger av olika artister.

Det ikoniska rockbandet har sålt över 100 miljoner album världen över och fått en uppsjö priser och utmärkelser. I februari 2015 släpptes Scorpions 19:e studioalbum, Return To Forever, samma år bandet firade 50-årsjubileum. Som om detta inte vore nog är Scorpions trummis ingen mindre än vår egen, och före detta Motörhead-trummisen, Mikkey Dee.


Imorgon avslutar de Sweden Rock på stora scen, och nu är det alltså klart att de återvänder till Sverige för två arenakonserter i november.  

Datum:

24 november, Scandinavium, Göteborg


25 november, Ericsson Globe, Stockholm

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

ANNONCE