Nyhet

Gather Festival – innovationsfestivalen presenterar de första artisterna

Sveriges svar på SXSW tar form – Gather Festival presenterar de första musikbokningarna och fler talare

Gather Festival är en helt ny innovations- och inspirationsfestival som äger rum för första gången i Stockholm den 13-16 september. Det blir en mängd intressanta föreläsningar inom vetenskap och innovation – men också ett gediget musik- och kulturprogram.
 
I dag presenteras de första musikbokningarna till lineupen – bland andra Lady Leshurr, Fatima Al Qadiri, LASH och Amanda Bergman. Bland de bokade talarna hittar vi bland andra brittiska Resh Sidu, en av de mest ansedda namnen inom Virtual Reality, amerikanska professorn Whitney Phillips som bland annat skrivit en bok om onlineaggressioner och "troll", och hur samhället tillåtit det att bli en så vanlig del i samtidskulturen, samt svenska Siavash Ghorbani, CTO och medgrundare av Tictail.
 
– Gather handlar om att få olika discipliner att mötas för att få spännande saker att hända. Talarna vi bokar är några av världens och Sveriges just nu mest spännande och aktuella innovatörer och forskare inom ekonomi, människa+maskin, demokrati, stadsutveckling och kommunikation, säger Paulina Modlitba Söderlund, som tidigare jobbat med programmen för bland annat Teklafestivalen, Webbdagarna och Women in Tech, i ett pressmeddelande.
 
Bekräftade musikbokningar:
 
Amanda Bergman
Dalkullan som på kort tid blivit en av Sveriges mest uppskattade liveartister. Både som soloartist och som sångerska i bandet Amason med medlemmar från bland annat Dungen och Miike Snow. Hon har också turnerat runt världen med band som Tallest Man On Earth och First Aid Kit.
 
Lady Leshurr [UK]
På den allt större och mer internationellt ansedda brititska hip hop-scenen är Lady Leshurr definitivt drottningen. Hon är främst omtalad för sin snabba rap och jämförs ofta med Busta Rhymes men också för sina explosiva liveshower. 
 
Fatima Al Qadiri [Transnational]
Med utgångspunkt i sin transnationella identitet utforskar Fatima al Qadiri på sitt senaste album Brute temat auktoritet samt relationen mellan polis, medborgare och protester världen över. På Gather Festival 2017 kommer Fatima både tala och DJ:a.
 
Sebastian Mullaert & Ulf Eriksson + visuals av Martin Onassis
Något så hypnotiskt i technoväg som en livespelning med Sebastian Mullaert (från gruppen Minilogue) och Ulf Eriksson är svårt att hitta någon annanstans. Duon har spelat på några av de fetaste klubbarna i världen, så som Berghain och Unit i Tokyo. För två år spelade de på Gagneffestivalen i Sverige och den spelningen omtalas fortfarande som en av de bästa i Gagnefs historia. Den blev extra speciell eftersom de hade med sig Martin Onassis på visuals. På Gather 2017 förenas de tre igen.
 
Naomi Pilgrim
Stockholmsbon med ena foten på Barbados som efter att ha körat bakom artister som Lykke Li och Agnes slog igenom 2013 med låten No Gun. Hon har överrösts med lovord och The Guardian satte singeln House of Dreams på sin favoritlista, Andy Warhols Interview magazine ville ha den första intervjun och musiktyckare liknade Naomi vid Sade och Lauryn Hill.
 
Gidge
Ghazal, ALX9696 & Christian Dinamarca (Staycore)
Teenage Engineering Soundsystem
LASH
Drömfakulteten
Busu
 
ANNONCE