Nyhet

LÅTPREMIÄR: Principe Valiente - Wildest Flowers

Ny singel inför deras tredje album

Det svenska shoegaze/post-punkbandet från Stockholm Principe Valiente, bestående av Fernando Honorato, Jimmy Ottosson, Joakim Janthe och Rebecka Johansson, bildades år 2005 och har sedan dess släppt två album. Inför släppet av deras tredje album den 12 maj har deras senaste singel Wildest Flowers premiär här på GAFFA idag. Inför den nya releasen pratade vi lite med bandet om deras senaste projekt.

Hur kickade själva processen till Wildest Flowers igång? Någon särskild händelse?

– Inget dramatiskt egentligen, jag satt och pillade på gitarren hemma en regnig tisdag och så småningom växte refrängen fram. Sen presenterades idén i replokalen och det spelades in demos med olika låtstrukturer när vi kommait fram till vad versen skulle vara, säger Fernando till GAFFA.


– Vi kände i ett tidigt skede att det lät lite The Cult över den och då kom Jimmy på det genialiska och enkla knepet med att ha lite mer ren delay än vanligt på sin gitarr och vi kände att det här kan bli nåt. Även fast ingen av oss lyssnar så mycket på U2 egentligen haha.. Vilket då överskuggade The Cult-vibben sen en aning, fortsätter Fernando.

Var hittade ni inspiration till just det här spåret?

– Vi spelade in demos tills vi kom vi fram till ett sound som kändes både nytt och fräscht. Och mindre avgrundsmörker. Trots att texterna fortfarande är mörka så ville vi ha soundet lite mer hoppfullt. Ungefär som på vår låt Take Me With You från förra skivan. Vi hade den mixen i åtanke också att utgå ifrån och hur vi arbetade med den tillsammans med Ed Buller som vi jobbade med då, berättar bandet.


Vad handlar den om?

– Den handlar om hur man är som person, aningens frustrerad, förvirringen som uppstår i kärleksrelationer och kompromissandet med sig själv. Att förlora sig i en kärleksrelation som kanske inte är så fungerande och inse att man nånstans inte kan hjälpa att man är "född med lite mörker" men man ändå är liksom utåtriktad och omfamnar det fina i livet när man kan. Det tvåeggade i den personlighetstypen.

Hur ser era framtida planer ut?


– Albumet släpps fredag den 12:e Maj och vi kommer fira det med en releasefest på Bar Brooklyn/Debaser Strand samma datum. Vi kommer att spela ett antal nya låtar live och det kommer att bjudas på grymma DJ's under kvällen.
 
– Sedan väntar vi in respons från bokningsbolag i Sverige och ute i Tyskland där vi har vårt skivbolag. Med lite tur blir det ett antal utländska festivalspelningar i sommar. Och med ännu mer tur så åker vi som förband till en större internationell akt. Men det återstår att se i nuläget. Man måste dock förtsätta våga hoppas för att överleva. Vilket gäller väl det mesta i livet antar jag.
 
Lyssna på Principe Valientes nya singel Wildest Flowers på Soundcloud och Spotify nedanför.

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE