Nyhet

Den här spanska fotbollsstjärnan diggar uppenbarligen svensk pop

Ta del av hans oväntade spellista.

För bara ett par dagar sedan så skickade Zlatan Ibrahimovic ut sin Spotify-lista till allmänheten. En lista som ska fungera som en slags mental tagga-igång-lista. På den finner vi artister som Jacco, Fronda, Biggie Smalls, Ken Ring och till och med fotbollsproffsets egna version av vår nationalsång. Ni får själva dra slutsatser om hans musiksmak.

Vi på GAFFA har dock hittat en annan fotbollsspelare som har en mer udda musiksmak, i alla fall för att vara en spansk fotbollsspelare. Det är ingen mindre än Gaizka Mendieta – spelat i storklubbar så som FC Barcelona, Valencia och Lazio – som har en hel Spotify-lista döpt till ”SwEdEN”. På den finner vi band som Broder Daniel, Caesars, Friska Viljor, Mando Diao och The Radio Dept. Det är oklart hur det kommer sig att han fastnade för svensk pop och rock, i och med att han aldrig har spelat fotboll i någon svensk fotbollsklubb. En möjlighet är att lagkamraten Patrik Andersson (Barcelona, säsongen 2002) har lockat in honom på det svenska musikundret. I så fall får vi tacka Patrik för gott inflytande.

Det är en minst sagt kittlande tanke att Broder Daniels Whirlwind har pumpats ut på maxvolym i Barcelonas omklädningsrum i Camp Nous katakomber.


Ta del av Mendietas eminenta Spotify-lista här nedanför:  

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE