Nyhet

VIDEOPREMIÄR: Dolce – Vänder, Vrider

"Sammanfattar hur det kan kännas att bo på samma ställe ett längre tag".

Idag står vi med videopremiären till Umeåduon Dolce singel Vänder, Vrider, som släpptes tidigare denna månad. 

Duon består av Anna Levander och Leopold Nilsson. Deras musik blandar akustiska och elektroniska element och sången utgörs av Anna Levanders drömska stämma.

– Texten till Vänder, Vrider säger kanske inte supermycket men den sammanfattar hur det kan kännas att bo på samma ställe ett längre tag. Om att befinna sig på sin tryggaste plats på jorden. Platsen en tillåts känna alla känslor inför men där en även råkar känna i princip alla i sitt sikte. Där det är lätt att synas men svårt att vara hemlig. Ibland kan det kännas skrämmande att stanna på samma plats en längre tid. Då kan vara gött att få drömma sig bort med ett saxofonsolo ala Manhattan, förklarar Dolce för GAFFA.


Videon, som är gjord av Colin Greenal, visar ett drömmigt landskap och en man på resande fot. Det är nästan så att man kan känna den friska luften strömma ner i lungorna och vindarna mot ansiktet, men samtidigt finns där ett vemod och en känsla av att vara lite vilsen. Ska man beskriva Dolces musik i bilder, är det bilder som dessa man ska använda.

Se premiären här ovanför.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


ANNONCE